reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki Na Wspomagaczach (Acard,Clexan,Duphaston,Luteina itp)

@anik90 a powiedz mi czemu bierzesz zmienne dawki fraksyparyny ??
Przepisane od lekarza 0,4.. A mojej babci po operacji zostaly 0,3. Zapytalam sie na wizycie czy moge je tez zuzyc bo babci tylko leza i sie zgodzila. Powiedziała zeby brac na zmiane. Mam tylko 2 opakowania tej 0,3 wiec jak sie skoncza to wroce do 0,4 caly czas.

reklama
Ja biore duphaston 3x1. I witaminy.

f2w3yx8d8eesu797.png

Ja od 5 tc byłam na luteinie dowcipnej 2x. Po 2 tyg przyplątała mi się jakaś infekcja, czy coś w tym stylu i gin przerzuciła mnie na dupka tez 2 x. Wskazanie? Zapobiegawczo i dwa duże torbiele. Nie wiem do kiedy będę na dupku, mam nadzieję, że jak najkrócej... Ostatnio zarąbałam się w akcji i wzięłam tylko 1 tabletkę dupka, następnego dnia z godz na godz czułam jak powracają bóle brzucha (na początku ciąży je miałam, takie jak na okres, po luteinie ustały) i szybko ze strachu aplikowałam nieco wcześniej niż zazwyczaj normalna dawkę dupka... Okropnie byłam przerażona.

Ja zgodnie z zaleceniami biorę duphaston 2x dziennie, co tego acard wieczorem, kwas foliowy 2 ml i witaminki. W poprzedniej ciąży miałam dodatkowo torbiele i zażywałam luteinę. Póki co czuję się dobrze, kolejna wizyta w piątek ...zaczynam się już niepokoić.

Ja zgodnie z zaleceniami biorę duphaston 2x dziennie, co tego acard wieczorem, kwas foliowy 2 ml i witaminki. W poprzedniej ciąży miałam dodatkowo torbiele i zażywałam luteinę. Póki co czuję się dobrze, kolejna wizyta w piątek ...zaczynam się już niepokoić.
Wszystko bedzie dobrze:) ktory masz tydzien?

Dziewczyny jestem z pazdziernikówek 2017 ale może podpowiecie mi jak stosowac żelazny zestaw leków , bo zapomniałam zapytac o to swojej lekarki ostatnio. Zastrzyki Clexane biore zawsze o 18.30 oprócz tego acard , dupaston i witaminy prenatal ok . 12 .00 a o 20.00 kolejny duphaston . Powiedzcie mi prosze ile przed zastrzykiem Clexan powinno się brać np acard bo nie wiem czy ja to dobrze stosuję i czy te leki (acard, duphaston i prenatal ożna łykac jednoczesnie czy w odstępach kilku godzinnych ?

Od tygodnia do mojego zestawu dołączają na stałe zastrzyki Clexane.
Lekarz zaleciał abym wstrzykiwała zastrzyki rano, a wieczorem brała acard.
Poza tym dupaston i kwas foliowy biorę również rano, a witaminki z kolejnym dupastonem wieczorem. Tabletki łykam razem :)
Staram się trzymać stałe godziny jeśli chodzi o Clexan.

Dziękuję :) obecnie jestem w 8 tygodniu. Kolejna wizyta będzie kluczowa. Boję się jej, a za razem nie mogę się doczekać. Jak Ty się czujesz anik90? Pozdrawiam!
Ahh dopiero teraz pisze.. Przeoczylam jakos wiadomosc:( czuje sie w porzadku.. Wczoraj mialam wizytę i jest wszystko ok. A u Ciebie jak?

reklama
Do góry