reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po drugiej stronie brzuszka- informacje i sms-y ze szpitala (BEZ KOMENTARZY)

Wczoraj wieczorkiem dostałam wiadomośc od niuniunia20.

Prosiła, abyśmy trzymały za nia kciuki, bo o 21 miala miec wizyte u gina. Chciała umuwić sie na CC. Dalej pisala: "Trzymajcie kciuki kochane :* Buziaki dla wszystkich mam i brzuchatek. Dziekuje ci bardzo, ja jeszcze nie mam netu :-("

A po godz 22 kolejny sms, już po wizycie:

"Lekarz skierował mnie do szpitala :-( Mam wielowodzie AFI 28. W każdej chwili mogę mieć CC jesli będzie takie zagrożenie. Trzymajcie sie wszystkie :*"

Edit
wiadomość dziś o 8.50:

Napisałam jej, że mam nadzieje, że wyjdzie szybko ze szpitala razem z dzidziusiem.

Odp:

"Dziekuje Ci bardzo. Ja mam nadzieje ze wyjde szybko, ale malenstwo chyba jeszcze musi troszke poczekać bo to dopiero 36tc. Ktg wyszlo mi dobrze, czekam na drugie. :)"

Ostatnia edycja:
reklama
Mamusie, dzisiejsza wiadomość od naszej ankusch:
08:49: " Hey, po badaniu jestem, rozwarcie na 1 cm, leze pod KTG juz 2 raz, dostałam kroplówkę i czekamy na skurcze jakieś, może dziś urodzę, trzymajcie kciuki"

Napisałam, że wszystkie 3mamy za nią mocno &&&& i że pewnie dziś już będzie tulić maleństwo !!! :)

niuniunia20

smsa z godz. 11.27: "Mialam USG z mala wszystko dobrze. Na KTG tez wyszlo dobrze, tylko skurcze lapia mnie. Jesli przybeda wody w najblizszym czasie to zakanczamy ciaze. Mam nadzieje ze jeszcze troszke poczekamy. Wiki ma 2690g wg dzisiejszego USG. Chcialabym juz do domku ale zycie malenstwa wazniejsze."

sms z ostatniej minuty piszę tu i na ogólnym
uwaga sms od bryszki cyt.

Jestem na patologii. Wysokie ciśnienie i podejzenie h gestozy.
Nie wiem na ile czasu mnie tu zatrzymają ... oby nie do porodu
bo to nie ta klinika w której chciałam rodzić, tu pachnie PRL-EM . POZDRAWIAM

napisałam jej że przekaże wam wieści że ma się trzymać i mam nadzieje że problemy z cisnieniem miną i że ma olać komunistyczny szpital życie jej i dziecka są najważniejsze

sms nr 2 od bryszki cyt
ciśnienie mam ksiązkowe . Coś mi się wydaje że u mojej gin. Ześwirował
ciśnieniomierz 150/101 a teraz muszę się tu męczyć. Zla jestem jak osa. Mam nadzieję że długo mnie tu trzymać nie będą

no i mam was wszystkie pozdrowić os niej

Laski ja sie szykuje wlasnie do szpitala, bo musze sie tam polozyc jak wspominalam:)) nie bede dzis miala neta ale maz mi doniesie wiec jak juz bedzie wszystko jasne to napisze:)))) W kazdym razie odezwe sie po wszystkim:))) takze na dzis dzien znikam z forum i trzymajcie za mnie kciukasy:)))

Dziewczyny wlasnie dostalam sms-a od naszej angie80 :

16:50 "Hej,Ja jednak w szpitalu,odeszly mi wody,czekamy na akcje porodowa.angie80"

Ja jej napisalam zeby sie tam trzymala i zyczylam szybkiego i bezbolesnego rozwiazania,i ze wszystkie trzymamy za nia kciuki.

Sms od Katerinki 11:55:

Patrycja urodziła się o 6:20, 3340g, 8 pkt. o 5 odeszły mi zielone wody i trochę ją masowali zanim zapłakała... musieli mnie naciąć żeby szybko wyszła, bo tętno spadało. Jeszcze nie dostałam malutkiej, leży i ogrze się i inkubatorze :-(

Napisałam jej, że wszystkie trzymamy za nią i Patrysię kciuki i życzyłam małej Patrysi zdrówka! Jak tylko dostanę jakieś nowe info to dam znać!

reklama
Dziewczyny dostalam wiadomosc od naszej angie80

15:53 "Kinga przyszla na swiat 29.10.2011 o godz. 20:33 waga 2260g..Niestety jest na oddziale wczesniakow i musi miec zrobione dodatkowe badania,bo istnieje podejrzenie zespolu Downa.Na wyniki bedziemy musieli czekac tydzien,zwariuje do tego czasu.
Modlcie sie za nas.Tak wogole to jest sliczna"

Do góry