reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć oraz imiona kwietniowych maluszków.

ingena :) wiem bo sama należę do tych ciekawskich :) i zazdroszczę tobie tej wiedzy :) nie mniej jednak nie uzbieram pieniążków na test bo za trzy tygodnie ide na wesele psiapsiólki a wiadomo że bez prezentu (a teraz są to pieniążki) nie pójdę - więc przemyślałam sobie to wszystko i chyba wydam te 160 na USG prenatalne a nie na test niestety :( po prostu nie dam rady finansowo, we wrześniu spłukałam się na wyprawkę do zerówki :zawstydzona/y:

reklama
Cześć dziewczyny mi lekarka zasugerował że chłopiec ale na USG prenatalnym jak dla mnie guzik widać :-)
ale znalazłam stronkę która się sprawdziła i mi i mojej bratowej i kilku znajomym:-)
napiszcie czy u Was się pokrywa termin i płeć jeśli możecie z góry dziękuję
Kalkulator płci dziecka - Kalkulator ciąży - Ciążowy.pl

my mamy już wstępną wersję na wszystkie 3 opcje:
chłopiec i dziewczynka: Piotr i Klara
chłopiec i chłopiec: Piotr i Mikołaj
dziewczynka i dziewczynka: Klara i Łucja :-)

Mi wychodzi, ze dziewczynka. I prenatalne mam za tydzien w sobote. Ciekawe czy b edzie cos widac. Oszaleje z niecierpliwości!
Najwazniejsze zeby zdrowe był, bo wykańczam siebie i dziecko tym chorowaniem :(

marta.frog3 z kalkulatora wynika,że to będzie chłopiec mój D. by się bardzo ucieszył bo chce chłopca. A ja bym chciała dziewczynkę chociaż obojętnie co się urodzi będziemy szczęśliwi. Najważniejsze by było zdrowe :)

U nas
synuś : Filip (osobiście mi sie nie podoba ale D. się uparł)
córcia: Olivka

Badzo podoba mi sie imię Kuba ale mam juz dwóch Kubusiów w rodzinie więc chyb a wystarczy, no i Gabrysia mi sie zawsze podobało (takie też mam bierzmowane) no ale cóż, siostra urodziła w maju i nazwała swoją córcię Gabrysia. Znając płeć mozna pomyslec nad innymi imionami a jeżeli nie możecie się zdecydowac zawsze fajnie jest poczytać znaczenie imion :)

ingena :) wiem bo sama należę do tych ciekawskich :) i zazdroszczę tobie tej wiedzy :) nie mniej jednak nie uzbieram pieniążków na test bo za trzy tygodnie ide na wesele psiapsiólki a wiadomo że bez prezentu (a teraz są to pieniążki) nie pójdę - więc przemyślałam sobie to wszystko i chyba wydam te 160 na USG prenatalne a nie na test niestety :( po prostu nie dam rady finansowo, we wrześniu spłukałam się na wyprawkę do zerówki :zawstydzona/y:

skłamałabym, że nie ma czego zazdrościc heh ale trochę jest (ale wiadomo wszystko okaże się dopiero na USG). Rozumiem Cię w 100% jeśli chodzi o pieniążli ja ten test z chlopiecczydziewczynka.pl zrobiłam pod wpływem wielkich emocji ;). Ale jeśli chodzi o spłukanie to wiem o czym mówisz, ja mimowolnie kupuję bardzo dużo rzeczy, obiecałam sobie, że nie będę tak robic ale to się po prostu nie da hehe. A Ty i tak świetnie ulokujesz te pieniążki :-):-) . Zazdroszczę Ci wesela przyjaciółki, strasznie bym chciała się na jakieś wybrać ale to już dawno po czasie wesel wśród moich znajomych. Mam nadzieję, że będziesz się bawiła super, a w zasadzie bawili super (razem z maleństwem).

reklama
Cześć dziewczyny mi lekarka zasugerował że chłopiec ale na USG prenatalnym jak dla mnie guzik widać :-)
ale znalazłam stronkę która się sprawdziła i mi i mojej bratowej i kilku znajomym:-)
napiszcie czy u Was się pokrywa termin i płeć jeśli możecie z góry dziękuję
Kalkulator płci dziecka - Kalkulator ciąży - Ciążowy.pl
Mi się nie pokrywa a bynajmniej z synkiem - miał być dziewczynką wg tego kalendarza :) więc nie wiem czy teraz wierzyć w to że ponownie "dziewczynka"
skłamałabym, że nie ma czego zazdrościc heh ale trochę jest (ale wiadomo wszystko okaże się dopiero na USG). Rozumiem Cię w 100% jeśli chodzi o pieniążli ja ten test z chlopiecczydziewczynka.pl zrobiłam pod wpływem wielkich emocji ;). Ale jeśli chodzi o spłukanie to wiem o czym mówisz, ja mimowolnie kupuję bardzo dużo rzeczy, obiecałam sobie, że nie będę tak robic ale to się po prostu nie da hehe. A Ty i tak świetnie ulokujesz te pieniążki :-):-) . Zazdroszczę Ci wesela przyjaciółki, strasznie bym chciała się na jakieś wybrać ale to już dawno po czasie wesel wśród moich znajomych. Mam nadzieję, że będziesz się bawiła super, a w zasadzie bawili super (razem z maleństwem).
Dziękuję :*. Niestety obawiam się że nie będę się dobrze bawić :( ostatnio chodzę spać o 20tej, w ciągu dnia chodze wykończona i męczą mnie mdłości :( boję się że na weselu nie będzie lepiej ;(

Do góry