reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć i przesądy

reklama
bo podobno sni sie na odwrot, mi 2 razy snil sie syn, mojej mamie tez sie snilo, ze urodze syna, a wrozka ktora przepowiedziala mi ciaze na wrzesien wspomniala tez o corce, zobaczymy za tydzien co to u mnie sie wykluwa :-D

mojemu śniło się ,że mam córeczkę.
Mi snił się maluch ale bez płci:D
A wczoraj wyruszyłam na "miasto" pozałatwiać parę zaległości i zdziwiłam się bardzo bo od koleżanki w temacie uświadomionej usłyszałam" ale promiennie wyglądasz, ja też chce tak " a od nieznajomej babki, którą widziałam 3 raz w życiu- "czy mogę zadać niedyskretne pytanie- czy jest Pani w ciąży? tak promiennie Pani wygląda"
wow, czyli jednak to ,że chłopak dodaje urody się sprawdza? przynajmniej u mnie :)

Mnie śniło się już ze trzy razy, że trzymam dziecko w ramionach. Oglądam jego włoski i rączki, a jak już mam zaglądnąć do pieluszki to bum i koniec snu :-D
Mam wizytę 14 grudnia i moja Pani ginekolog powiedział, że już mi powie cóż to noszę w sobie ;-)

Ciekawostki z tymi snami i z tym co faktycznie wychodzi. Mi na samym początku śniło się że urodziłam ale płci nie widziałam. Mam nadzieję,że we wtorek się okaże:) Chciałabym dziewczynkę,ale przeczucie mówi mi że to chłopak:) ciekawe co się sprawdzi :blink:

ja chcialabym chlopaka i mam przeczucie na chlopaka i tak samo jak jaipur i mi wszyscy mowia, ze ladnie wygladasz, ale promiennie, pewnie chlopaka bedziesz miala, bo nie zbrzydlas tylko wyladnialas, no i z tych zachciankowych przesadow tez im wynika, ze chlopak, ale bedzie zdziwko jak sie okaze dziewucha :-D

No to co będzie u mnie, to zagadka. Najpierw śniła mi się dziewczynka, a po jakimś czasie urodziłam chłopca...
ale najlepsze jest to, że niby śniły mi się porody, ale wcale ich nie widziałam we śnie, bo od razu podawali mi dzieci :)
przynajmniej we śnie nie denerwuję się porodem :)

a mi się śnił chłopiec jakiś czas temu ,a co jest w brzuszku okaże się dziś :-) mam nadzieję , ale po cichu marzy mi się chłopiec , choc u mnie w rodzinie chłopów od zatrzęsienia jedynie 2 małe dziewczynki ostatnio u kuzynki , no ale co będzie to będzie byłe zdrowe.

reklama
Dziewczyny
A mi się juz dwa razy śniło że miałam już dzidzię ale nic dla niego nie miałam: ubranek, jedzenia, mleka i kazałam mężowi w tym śnie jechać do sklepu właśnie po wózek Chicco i przyjechał z takim obdrapanym i brudnym. Zapytałam go we śnie co on kupił a ten mi odpowiedział że była dobra promocja :-D

Dzisiaj z kolei śniła mi się podobna sytuacja z tym że nie miałam pieluch i była godzina 23:00 znowu kazałam mężowi:szok: jechać do sklepu nocnego ( Tesco) po PAMPERSY na karteczce nawet mu zapisałam baby born, nie wiem czy takie są :-D
Oszaleć można !

Czy to równie dobrze oznacza że jak w śnie rozkazuję mężowi to w realu nie ? Hmmm coś w tym jest, przyznaję !

Hihi !!

Do góry