marzena9
Fanka BB :)
Sok grejfrutowy obniża cukier naturalnie więc cukrzykom jest polecany (jako jeden z nielicznych). Co do cytrusów to może chodzi o alergie? Bo spotkałam się z opinią, że jak je się cytrusy to mogą w przyszłości alergizować dziecko bardziej. Ale słyszałam też, że jak się teraz w życiu płodowym je wszystko to jest mniejsze ryzyko alergii u dziecka. Więc bądź tu mądry. Nie przejmuję się i jem co chcę. Ale jest też szkoła, że ludzie z terenów europejskich powinni jeść owoce i warzywa uprawiane tutaj ponieważ nasze organizmy nie są ewolucyjnie przystosowane do jedzenia importowanych. I odwrotnie. Czyli każdemu najbardziej służy to co ma w okolicy i naturze. Może coś w tym jest bo w końcu częściej uczulają nas owoce południowe niż krajowe. Ale czy ktoś się tym przejmuje? Teraz nawet krajowe truskaweczki są tak chemią napakowane, że jednego dnia z córką zjadłyśmy 2 kg i nic nam nie było a innego wysypało nas obie...
A wracając do tematu to mi kiedyś wróżka powiedziała, że urodzę syna i córkę ale nie zdradziła kolejności. Chyba się sprawdzi...
A wracając do tematu to mi kiedyś wróżka powiedziała, że urodzę syna i córkę ale nie zdradziła kolejności. Chyba się sprawdzi...