reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć i przesądy

Sok grejfrutowy obniża cukier naturalnie więc cukrzykom jest polecany (jako jeden z nielicznych). Co do cytrusów to może chodzi o alergie? Bo spotkałam się z opinią, że jak je się cytrusy to mogą w przyszłości alergizować dziecko bardziej. Ale słyszałam też, że jak się teraz w życiu płodowym je wszystko to jest mniejsze ryzyko alergii u dziecka. Więc bądź tu mądry. Nie przejmuję się i jem co chcę. Ale jest też szkoła, że ludzie z terenów europejskich powinni jeść owoce i warzywa uprawiane tutaj ponieważ nasze organizmy nie są ewolucyjnie przystosowane do jedzenia importowanych. I odwrotnie. Czyli każdemu najbardziej służy to co ma w okolicy i naturze. Może coś w tym jest bo w końcu częściej uczulają nas owoce południowe niż krajowe. Ale czy ktoś się tym przejmuje? Teraz nawet krajowe truskaweczki są tak chemią napakowane, że jednego dnia z córką zjadłyśmy 2 kg i nic nam nie było a innego wysypało nas obie...

A wracając do tematu to mi kiedyś wróżka powiedziała, że urodzę syna i córkę ale nie zdradziła kolejności. Chyba się sprawdzi...

reklama
Moja koleżanka zapytała mnie dziś o miesiąc zapłodnienia i ile miałam dokładnie wtedy lat i obliczyła mi że na 90% będę miała dziewczynkę. Mówi że ma takie starożytne chińskie tablice płci i tam to wyszukuje, to żeby sprawdzić podałam jej te dane moich kuzynek, które dokładnie znają już płeć swoich pociech i wiecie, że dobrze w obu przypadkach odpowiedziała. Ciekawe to...
Zmieniłam lekarza, tzn umówiłam się już do innej lekarki, trochę mi ulżyło, nie jestem już z tego powodu taka nerwowa.

jak to przeczytałam o przesądach to się uśmiałam do łez :D a mianowicie,że

po pierwsze, to że jak się się obcina włosy w ciąży to rozum dziecka się skraca :D

że jak farbujesz to urodzisz rude, a jak się depilujesz to łyse

a jak pasemka, to urodzisz... ZEBRĘ

:DDDDD

a ktoś potem napisał
Niedługo pojawi sie ktoś kto zapyta czy można robić
kupę...
No i najlepiej się jeszcze nie myć bo urodzi się albinos...
:DDD
:DDDD

Ostatnia edycja:
A mi nie! Ani teraz ani w przypadku Pauli :D:D:D

Ale gdzieś któraś z Was wkleiła inny chiński kalendarz i tam mi się sprawdziło w obu przypadkach. Ale to był jedyny raz kiedy chiński mi pokazał dobrze.

U nas wychodzi na to że sprawdziła się metoda celowania w jajeczkowanie na chłopaka i przed jajeczkowaniem na dziewczynkę.

reklama
hehe ja farbowałam włosy i nie mam rudego dziecka..

jak dla mnei to wsyztskie takie przesądy to bujdy...
możw u kilku osób się sprawdziło tyo już się tak przyjęło i kkażdy się teraz boi wszystkiego zeby to nie mieć dziecka zezowatego , czy rudego czy jakiegoś tam jeszcze:sorry:

u mnie się sprawdzają 2 dziewuszki:-D

reklama
Do góry