reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć dziecka

reklama
Ja nie jestem w stanie ocenić, ale na badaniach prenatalnych lekarz powiedział że wg niego to chłopiec a urodziła się dziewczynka 😀

A właśnie ponoć jeden z najlepszych ultrasonografów ;-)

Będąc na USG w mniej więcej 14/15tc lekarz dokładnie pokazywał mi mosznę, zalążek penisa itd. W nowoczesnej wizualizacji 4/5d to naprawdę wyglądało "jak żywe" - naprawdę nie trzeba było być lekarzem, aby widać że nie jest to dziewczynka, a chłopczyk.
Mylić się do końca ciąży bo napisałaś, że urodziła się dziewczynka więc rozumiem, że lekarz mylił się całą ciążę. Nie brzmi profesjonalnie. Narządy płciowe się dość mocno różnią.

Natomiast na pewno są lekarze, którzy wolą się skupić na wadach i nie interesuje ich kompletnie, żeby sprawdzać te narządy i powiedzą cokolwiek bo i tak nikt za to odpowiedzialności nie bierze - dlatego ja chodziłam na USG i takie mające na celu sprawdzić stan zdrowia, jak i właśnie po prostu pooglądać dziecko (z młodszym dzieckiem więc też dlatego zależało mi na lekarzu, który je zwyczajnie ładnie pokaże)

Przede wszystkim nie ja założyłam ten wątek ;-) napisałam tylko że na moich prenatalnych lekarz się pomylił a cieszy się opinią jednego z najlepszych w moim mieście. Napisałam to w takim rozumieniu że na 100% to jest zawsze przy porodzie.

reklama
Przede wszystkim nie ja założyłam ten wątek ;-) napisałam tylko że na moich prenatalnych lekarz się pomylił a cieszy się opinią jednego z najlepszych w moim mieście. Napisałam to w takim rozumieniu że na 100% to jest zawsze przy porodzie.

Można również wykonać w czasie ciąży test genetyczny i jest 100% wcześniej

Do góry