Annnna1994
Fanka BB :)
Rozumiem. Najważniejsze żeby autorka posta była pod opieką lekarza. Jak pisała jestTeż miałam prawidłowe przyrosty na wczesnym etapie a później jednak się działy złe r
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Rozumiem. Najważniejsze żeby autorka posta była pod opieką lekarza. Jak pisała jestTeż miałam prawidłowe przyrosty na wczesnym etapie a później jednak się działy złe r
Kiedy jak najwcześniej może być widoczna ciąża pozamaciczna na USG? Przez te święta teraz nie wiem jak to wszystko rozwiązaćCharakterystyczne są dla niedomogi lutealnej. A tej u Ciebie nie ma. Także na co masz brać duphaston?
Dzięki, zapisałam się na jutro na betę, lepiej przełożyć po weekendzie? Jutro będzie 48h po poprzednim badaniuJak betahcg osiągnie 1000. Tak samo jak w macicy. Musi gdzieś być.
Albo zaufaj lekarzowi i bierz dupahston (zdrowej ciąży nie zaszkodzi), a w razie bólu jedziesz na IP.
Albo nie bierz dupahstonu - wówczas jeśli miałaby to być ciąża pozamaciczna, to nie będziesz jej dokarmiać.
PS. Moim zdaniem na tym etapie ryzyko cp przy tym progesteronie jest znikome. Zbadaj sobie po weekendzie jeszcze raz bete i progesteron (w razie czego duphaston nie wychodzi w badaniu).
nie zawsz wyja miałam ciążę pozamaciczna i typowe dla nie niej to nieprawidłowy przyrost bety, plamienia, mega skurcze jajnika i to takie że aż traciłam świadomość ..Naprawdę takie plamienia są tak charakterystyczne dla ciąży pozamacicznej, że od razu to zakładacie? Szczerze mówiąc nie brałam tego wcześniej pod uwagę, lekarz nie powiedział nic co mogłoby na to wskazywać. Pęcherzyka w macicy oczywiście nie ma bo teoretycznie dopiero wczoraj powinnam robić test.