reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Plamienie w bardzo wczesnej ciąży 4+0

Na ten moment nic nie wskazuje na to, by miała to być ciąża pozamaciczna, więc nie stresuj się.
Gdyby progesteron spadł poniżej 5, a beta dalej rosła - to by wskazywać mogło, że coś nie tak z ciąża jest.
A taki duży wzrost aż o 200% nie jest typowy dla cp? Idę w poniedziałek na USG, ale do tego czasu pewnie osiwieję

reklama
Dla cp jest charakterystyczny byłby nierównomierny wzrost np. jednego dnia 200%, a następnego 20%.
W poniedziałek już powinien być pęcherzyk, więc mam nadzieję, że się uspokoisz.

Na ten moment nic nie wskazuje na cp. A rady dotyczące duphastonu dotyczyły hipotetycznej sytuacji. Niestety na tym etapie nic nie da się stwierdzić ze 100% pewnością.

A taki duży wzrost aż o 200% nie jest typowy dla cp? Idę w poniedziałek na USG, ale do tego czasu pewnie osiwieję
cp daje inne objawy, sama beta nie przyrasta prawidłowo ale do tego dochodzi szereg innych dolegliwości i uwierz mi że zorientowałabyś się że coś jest nie tak

reklama
No widzisz a ja przechodziłam i słyszałam że wymyślam 🤪 i co? Uważasz że Twoja cp była bardziej pozamaciczna bo się nie dało przeoczyć?😂
a dlaczego mnie atakujesz ?
Ja wyraziłam tylko swoją opinię o swoim przypadku .. nie dyskutuję z tobą czyja ciążą była bardziej pozamaciczna ..

Do góry