reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Plamienie w bardzo wczesnej ciąży 4+0

reklama
Ja przy takim poziomie progesteronu i braku pęcherzyka w macicy, to bałabym się łykać duphaston. Co by nie karmić ewentualnej ciąży pozamacicznej...

Ja miałam plamienia w każdej z ciąż, ale od ok 5tc. Tylko jedna z nich zakończyła się poronieniem. U mnie lekarz mówił, że póki jest to brązowe plamienie, to nie panikować. Gdyby zaś pojawiła się krew, to natychmiast do szpitala.

Naprawdę takie plamienia są tak charakterystyczne dla ciąży pozamacicznej, że od razu to zakładacie? Szczerze mówiąc nie brałam tego wcześniej pod uwagę, lekarz nie powiedział nic co mogłoby na to wskazywać. Pęcherzyka w macicy oczywiście nie ma bo teoretycznie dopiero wczoraj powinnam robić test.

Jak betahcg osiągnie 1000. Tak samo jak w macicy. Musi gdzieś być.

Albo zaufaj lekarzowi i bierz dupahston (zdrowej ciąży nie zaszkodzi), a w razie bólu jedziesz na IP.
Albo nie bierz dupahstonu - wówczas jeśli miałaby to być ciąża pozamaciczna, to nie będziesz jej dokarmiać.

PS. Moim zdaniem na tym etapie ryzyko cp przy tym progesteronie jest znikome. Zbadaj sobie po weekendzie jeszcze raz bete i progesteron (w razie czego duphaston nie wychodzi w badaniu).

Jak betahcg osiągnie 1000. Tak samo jak w macicy. Musi gdzieś być.

Albo zaufaj lekarzowi i bierz dupahston (zdrowej ciąży nie zaszkodzi), a w razie bólu jedziesz na IP.
Albo nie bierz dupahstonu - wówczas jeśli miałaby to być ciąża pozamaciczna, to nie będziesz jej dokarmiać.

PS. Moim zdaniem na tym etapie ryzyko cp przy tym progesteronie jest znikome. Zbadaj sobie po weekendzie jeszcze raz bete i progesteron (w razie czego duphaston nie wychodzi w badaniu).
Dzięki, zapisałam się na jutro na betę, lepiej przełożyć po weekendzie? Jutro będzie 48h po poprzednim badaniu

Naprawdę takie plamienia są tak charakterystyczne dla ciąży pozamacicznej, że od razu to zakładacie? Szczerze mówiąc nie brałam tego wcześniej pod uwagę, lekarz nie powiedział nic co mogłoby na to wskazywać. Pęcherzyka w macicy oczywiście nie ma bo teoretycznie dopiero wczoraj powinnam robić test.
nie zawsz wyja miałam ciążę pozamaciczna i typowe dla nie niej to nieprawidłowy przyrost bety, plamienia, mega skurcze jajnika i to takie że aż traciłam świadomość ..
przedewszystkim brak na usg zarodka/ pomimo tego że beta była

reklama
Ale ja byłam teoretycznie w 7/8 tyg Janusz i nic nie było widać Ty jesteś w 4 tyg więc nawet przy normalnej ciąży nic nie będzie widać

Do góry