reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Plamienie w bardzo wczesnej ciąży 4+0

Nie no w 4tc to nie ma za bardzo jak się mecica rozrastać. Takie bole jak na miesiączkę to jeszcze, ale jak Cię bardzo boli to jednak warto podjechać na IP.
Nie no, bóle mogą się już pojawić o ile nie są bardzo mocne i lekarz potwierdził ze wszystko jest dobrze to powinno być wszystko dobrze ❤️❤️

Ostatnia edycja:
reklama
@djdjdj zachęcam do spokoju, choć rozumiem, że obecnie trudno go znaleźć. Oszczędzaj sie, nie współżyj. Może nie od razu legnij na kanapie, ale więcej odpoczywaj. Plamienia na wczesnym etapie zdarzają sie. Dobrze, że zareagowałas i byłaś u lekarza. Masz wsparcie progesteronowe. Na tym etapie zrobiłaś wszystko, co w twojej mocy. Macica rozpulchniona, łożysko sie tworzy. Nawet przy większym wysiłku może sie zdarzyć plamienie, czy krwawienie. Nie dźwigaj nic na razie.

Tak, moje wszystkie ciążę obarczone były nie tylko plamienia mi, ale wręcz krwawieniami. Też 2 pierwsze ciążę straciłam, więc rozumiem stres i brak pozytywnego nastawienia. Jednak jesteś mamą, ty ostatnia powinnaś tracić wiarę w bąbelka. On potrzebuje twojego wsparcia. Znajdź cos, co pozwoli ci odnaleźć równowagę. Ja gadałam do dzieciaka. Opowiadałam mu co bym chciała mu pokazać, czego nauczyć. Czytałam o maluchu, jak sie rozwijał na danym etapie ciąży.
Ty znajdź swój sposób. Bądź dalej czujna, odpoczywaj i na ile to możliwe daj wam obojgu szansę. Powodzenia

Wielkie dzięki dziewczyny, bardzo podniosłyscie mnie na duchu ❤️
Zbadałam dzisiaj betę i proga, czekam na wynik.
Poleciałam do ginekologa bo akurat zwolnił się termin z pakietu, oczywiście nie widział żadnego pęcherzyka. Powiedział, że macica wygląda tak jak ma wyglądać na tym etapie, a z lewej strony w jajniku jest ciałko żółte i czasami to może dawać objawy bólowe. No nic, zobaczymy co będzie. Plamienie ustąpiło całkowicie, zostaje czekać

No to na ten moment wszystko jest ok.
Progesteron wydziela się skokowo, więc taki spadek o niczym nie świadczy. To dobry wynik.

No to na ten moment wszystko jest ok.
Progesteron wydziela się skokowo, więc taki spadek o niczym nie świadczy. To dobry wynik.
Myślisz, że ta beta wyklucza pozamaciczną? Chyba zwariuję z tymi ciążami, jak uda mi się w końcu urodzić to chyba się wysterylizuje..

reklama
Na ten moment nic nie wskazuje na to, by miała to być ciąża pozamaciczna, więc nie stresuj się.
Gdyby progesteron spadł poniżej 5, a beta dalej rosła - to by wskazywać mogło, że coś nie tak z ciąża jest.

Do góry