reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Plamienie w 6 tygodniu ciąży

Od 6 tygodnia do 10 tego plamiłam, ale ślady były głównie na papierze toaletowym. Bądź dobrej myśli. Brałam dwa razy dziennie duphaston. Z tego co wiem, to na izbę jedzie się dopiero gdy jest krwawienie, a nie plamienie.
Dziś u mnie też głównie na papierze, na wkładce tylko takie smugi. A wiadomo od czego było to plamienie?

reklama
Dziś u mnie też głównie na papierze, na wkładce tylko takie smugi. A wiadomo od czego było to plamienie?
Od pierwszej wizyty nie wiedziałam. Na przedostatniej wizycie jak pociągnęłam lekarkę za język to powiedziała, że delikatnie się kosmówka odkleja ale w taki sposób, że nie zagraża... Natomiast nikt mi nic nie powiedział na pierwszej wizycie... Mialam wręcz wrażenie że lekarce było wsio jedno czy się ciąża utrzyma czy nie i mi nie powiedziała co się dzieje.... Nawet zwolnienia nie chciała dać. Ale postawiłam na swoim. I szczerze nie mam pojęcia do dziś czy mówiła prawdę o tej kosmówce czy nie. Jakoś nie wiem strasznie cicho mówiła i w ogóle mi w oczy nie patrzyła i ewidentnie chciała mnie zbyć. Grunt, że na dzień dzisiejszy jest ok. Za tydzień prenatalne 💪

Chyba to plamienie w 1 trymestrze czeste jest. Ja tez mialam prawie caly 1 trymestr. Lekarz nie umial znalezc przyczyny, zwlaszcza ze czesto bylo to delikatne plamienie. Raz bylo mocniejsze troche, pojechalam na IP stwierdzili ze nie wiadomo co jest przyczyna i mam dalej brac to co bralam do tej pory czyli duphaston. I kazali przyjechac z krwawieniem. Dobrze ze to najeczesciej w 2 trymestrze mija i wraca wzgledny spokój.

Do góry