reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze współżycie po porodzie

Chciałam jeszcze dodać bo widzę ze nie napisałam tego ze wczoraj wspolzylismy ale nic mi się nie dzieje żadnych bólów i krwawienia

reklama
Juz nie przesadzaj, żyje. Znam masę par które nie czekały do wizyty.
Ale czego to dowodzi? Bo chyba tylko temu ile osób ma zerową wiedzę w temacie połogu. Albo co gorsza, że nie umie panować nad swoim popędem seksualnym.
To, że zagoiło się z zewnątrz, nie znaczy, że w środku jest ok. A jeżeli wewnątrz się nie wygoilo (a to może stwierdzić tylko ginekolog w czasie wizyty) to współżycie to proszenie się o infekcję. Niepoważne. I to robią rodzice, ludzie, którzy z zasady powinni mieć trochę oleju w głowie i być odpowiedzialni.

@ness. @Sun flower35 No chyba, ze tak....to ok, ale jest masa osób, które nie czekaja tych 6 tyg. Ja co prawda zrobilam to, nie mając wiedzy, ale 2 dni przed wizytą
Wiesz, nie piszę tego złośliwie. Ale jest też masa kobiet, która pije lub pali w ciąży. Co nie znaczy, że jest to właściwe i godne naśladowania. Serio, to nie jest tak, że ktoś sobie te 6 tyg wymyślił wszystkim na złość, żeby nie uprawiali seksu. Wizyta po porodzie to kwestia bezpieczeństwa. Oczywiście można iść wcześniej i jak ginekolog pozwoli to i seks uprawiać wcześniej. Ale serio nic bez konsultacji.

reklama
To dobrze, a kiedy masz wizytę? Bo co niektóre to Cie zjedzą, bo robiłaś to przed wizyta.
po tym co poczytałam jak ludzie na moj post zareagowali dzwoniłam dzisiaj rano do mojego ginekologa i mam jutro wizytę wiec to się okaże czy muszę się martwić czy nie ale sam ginekolog potwierdził ze jeżeli czuje się dobrze to nie mam o co się martwić bo jak niektóre panie napisały ze każda kobieta inaczej ma organizm może szybciej się organizm regenerować albo nie

Do góry