reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze słowa naszych pociech

Jeszcze raz dziś rano posłuchałam sobie Wiktorka jak mówi, cudnie mięciutko to takie uspakajające i poprawiające nastrój !:tak::tak::tak:

reklama
Podziwiam zdolnosci werbalne waszych aniolkow.
Olek po swojemu nawija na okaglo ale z prawdziwym mowieniem to ma bardzo duze opory.... tylko mama, baba, dziadzia, tata, hau hau, am am, daj i czasami jakis wyraz ale tyko jeden raz i juz koniec.... np. raz powiedzial auto i juz wiecej nie powtorzyl, raz oko, raz lapa ( czyt. lampa)

U nas nadal mało słów ale za to powoli zaczynają być łączone w proste zdania :)
np. nie ma lala - nie ma lali
mama jajo - mama daj mi jajko
nie ma tata
sneg bach -- śnieg robi bach
i jeszcze kilka ale już zapomniałam :))))

to juz w kraju snieg spadl???Musze zapytac maamy czy ma moje stare sanki,bedziemy na swieta wiec by sie przydaly,bo slyszalam,ze zapowiadaja duzo sniegu,tak?

Mi sie jnajbardziej podoba ostatnio jak Alek mowi "syszysz"?- słyszysz, mama syszysz:-D
nasladuje tez juz wiecej zwierzatek bo do niedawna wszystkie robiły "ha-ha-ha" czyli jak pies, a teraz jest kotek "miaaa", krowa mmmyyy, swinke jakos tak smiesznie chrzaka, kaczka to jest takie łała, baranek beee, za to dziadzia i ciocia brzmi u niego prawie tak samo tak pomiedzy tym a tym:blink:

Kubeł mówi:
- Duda popon (Piotrek zrób popcorn)
- pupa
- juju (luju)
- ajo (halo).
A jego najfajniejsze zdanie, to: mója mami (moja mama). Kocham to :-)

moja mami to slodkie!!
u nas tez kilka nowosci:
kompi - na kompanie
kól - król
dit - to po NL
buda - brudna (jak po jedzeniu idziemy sie myc)
hauhau - pies
mu - krowa
pii - myszka
huhuuu - sowa
dobze - dobrze :-D sama sie chwali ja cos ladnego zrobi
nodi - na Noddyiego z puzzli
czcz - (udaje pociag) - na wszystkie pojazdy kolowe lokomotywi i samochody
rzrz - na samolot i macha reka pokazujac ze leci

bardzo dobrze sobie radza z nowymi slowami nasze szkraby:-)

u nas rowniez pare nowinek

czapa
mici(myszka miki)
nodi(taj jak krysia lubi ta postac)
buti(buty)

wszystko zmiekcza,jak widze KRYSIA TEZ;-)

NO I MAMY KOLEJE ZDANIE
mami nunu,ja tutu aaa(na zadane pytanie ,gdzie chce spac,odpowiedziala, mami ja nie chce tam ,ja chce tu spac
naliczylam z ciekawosci ile juz slow zna jest ich ok 70:szok::-)

u nas na topie są odgłosy zwierzatek - najpięknijesze jest koko - musze wam to nagrać. Takze mamy już konika, kurkę, kotka, krówkę, konika, gąskę, pieksa, koka, kaczkę.
Umie pokazać też wszystkie części ciała ale gadać woli nadal na migi a jest w tym niezła.

reklama
Do góry