reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze słowa naszych pociech

Jeszcze raz dziś rano posłuchałam sobie Wiktorka jak mówi, cudnie mięciutko to takie uspakajające i poprawiające nastrój !:tak::tak::tak:

reklama
Podziwiam zdolnosci werbalne waszych aniolkow.
Olek po swojemu nawija na okaglo ale z prawdziwym mowieniem to ma bardzo duze opory.... tylko mama, baba, dziadzia, tata, hau hau, am am, daj i czasami jakis wyraz ale tyko jeden raz i juz koniec.... np. raz powiedzial auto i juz wiecej nie powtorzyl, raz oko, raz lapa ( czyt. lampa)

U nas nadal mało słów ale za to powoli zaczynają być łączone w proste zdania :)
np. nie ma lala - nie ma lali
mama jajo - mama daj mi jajko
nie ma tata
sneg bach -- śnieg robi bach
i jeszcze kilka ale już zapomniałam :))))

to juz w kraju snieg spadl???Musze zapytac maamy czy ma moje stare sanki,bedziemy na swieta wiec by sie przydaly,bo slyszalam,ze zapowiadaja duzo sniegu,tak?

Mi sie jnajbardziej podoba ostatnio jak Alek mowi "syszysz"?- słyszysz, mama syszysz:-D
nasladuje tez juz wiecej zwierzatek bo do niedawna wszystkie robiły "ha-ha-ha" czyli jak pies, a teraz jest kotek "miaaa", krowa mmmyyy, swinke jakos tak smiesznie chrzaka, kaczka to jest takie łała, baranek beee, za to dziadzia i ciocia brzmi u niego prawie tak samo tak pomiedzy tym a tym:blink:

Kubeł mówi:
- Duda popon (Piotrek zrób popcorn)
- pupa
- juju (luju)
- ajo (halo).
A jego najfajniejsze zdanie, to: mója mami (moja mama). Kocham to :-)

moja mami to slodkie!!
u nas tez kilka nowosci:
kompi - na kompanie
kól - król
dit - to po NL
buda - brudna (jak po jedzeniu idziemy sie myc)
hauhau - pies
mu - krowa
pii - myszka
huhuuu - sowa
dobze - dobrze :-D sama sie chwali ja cos ladnego zrobi
nodi - na Noddyiego z puzzli
czcz - (udaje pociag) - na wszystkie pojazdy kolowe lokomotywi i samochody
rzrz - na samolot i macha reka pokazujac ze leci

bardzo dobrze sobie radza z nowymi slowami nasze szkraby:-)

u nas rowniez pare nowinek

czapa
mici(myszka miki)
nodi(taj jak krysia lubi ta postac)
buti(buty)

wszystko zmiekcza,jak widze KRYSIA TEZ;-)

NO I MAMY KOLEJE ZDANIE
mami nunu,ja tutu aaa(na zadane pytanie ,gdzie chce spac,odpowiedziala, mami ja nie chce tam ,ja chce tu spac
naliczylam z ciekawosci ile juz slow zna jest ich ok 70:szok::-)

u nas na topie są odgłosy zwierzatek - najpięknijesze jest koko - musze wam to nagrać. Takze mamy już konika, kurkę, kotka, krówkę, konika, gąskę, pieksa, koka, kaczkę.
Umie pokazać też wszystkie części ciała ale gadać woli nadal na migi a jest w tym niezła.

reklama
Do góry