reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze słowa naszych pociech

hahaha! Sie usmialam!:-D:-)
Ali tez coraz czesciej powtarza rozne słowa, wczoraj nauczyl sie "dziadzia", dziadek byl zachwycony bo wczesniej tylko baba bylo:tak: do tej pory naliczylam okolo 16 slowek ktorymi sie posluguje. Wogole to ja nie bylam przekonana do tego ale wszyscy to slysza wiec musze zaliczyc mu nastepne zdanie, pyta: Co to jest? oczywiscie brzmi to nie tak wyraznie ale tak szybko "cytojes":rofl2:

reklama
kropecka to jest cudne można Wiktorka słuchać i słuchać ......:-)
Moja Julka się zainteresowała i cały czas woła do komputera dzidzi i powtarza za Wiktorem:-D

Ja z braku czasu zaglądam mało, ale ten wątek uwielbiam.
Pola codziennie dodaje jakieś nowe słowa- jesteśmy bardzo zaskoczeni.
Kropecka śliczny Wiktorek ma głosik.:-)
U poli teletubisie to pa-pa, albo o-o!:tak:

Nowe słowa:
myju
babunia
hau hau (pies)
bzzzzz (pszczoła)
zbój (naprawdę tak szybko nowe słowa łapie, raz powiedzialam na nią Pola to zbój i teraz chodzi i powtarza zbój)

tak samo jest z okrzykiem "ale jaja"- mój brat wykrzyknął tak jak zobaczył jak Pola coś śmiesznego zrobiła , a ta zaraz za nim :"alie jaja"

Krysia na teletubisie mowi LALA, a na koniec obowiazkowo kazdemu powie PAPA
dzis powiedziala nowe slowko: KAPCIE
i nasladuje pieska hauhau, krowke mu oraz owieczke beee
a jak pokula pilka to jest KULULU
wczoraj mnie zaskoczyla: chciala zebym z nia gdzies poszla i wolala jak zwykle CHOĆ, ja akurat bylam zajeta wiec ona dalej CHOĆ, po czym nastala chwila zastanowienia i walnela KOM (moze matka na inny jezyk zareaguje) wtedy mnie wcielo :baffled:

dzis mialam z nia jazde bo nie chciala isc spac!! i jak ja wkladalam do lozeczka (po raz setny chyba)to sie darla BIJĄ!! normalnie dobrze ze sasiedzi nie rozumieja PL bo bym miala juz policje na karku
po czym udawala ze spi, ja szlam do pracy a za 1 minutke zagladala do mnie i z usmiechem na ustach mowila AKUKU
M. zwijal sie ze smiechu, ja nie wiem czy to jeszcze jest smieszne czy ona robi sobie z nas jajca :szok:

Pola hehe fajnie szybko sie uczy
Wiktorek bajeczny ma gloski
Krysia cwana jest bardzo,hehe a z tym bija to mnie rozbawilas Toola:-Dtale tak serio wiesz on obserwuja nas i sie ucza,jak i tez same probuja sztuczek,Moja czasami tez tak robi,udaje ze spi,kiedy zagladm do niej z za jej malpki zerka i sie usmiecha

u nas rowniez nowe slowa angielskie dochodza,ostatnio : Ears,Nose,Head,More,Go,
i zaczela spiewac ang.piosenke row row row .....your boat...........(PIOSENKA O WIOSLOWANIU I PLYWANIU LODZA PO RZECE),do tego siada na podlodze bierze zabawke przed siebie i spiewajac buja sie w przod i tyl:-D

reklama
Brawa dla wszystkich dzieciaczków , to prawda że teraz szybko to idzie no i dobrze !

Kropeczka Wiktor ma anielski głos można by go słuchać i słuchać...:tak::tak:

Do góry