reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze słowa naszych pociech

Olaf mowi "tiktak" na zegar i lampe, ale najlepsze jest jak wola "KICIA" na widok kota :))))))) opiekunka uczyla go tiktak, ale kicia to nie wiem skad mu sie wzielo w kazdym razie usmiecha sie od ucha do ucha jak widzi kotka :)))
mamamamamamammama tez mowi, a czasem mama, ale nie jestem pewna czy jarzy o co chodzi ;)

reklama
Ulubionym slowem Alka jest stanowczo Kuku i tylko to powtarza po nas i mowi to przy zabawie w kuku jak ktos lub on sie chowa... a ostatnio jeszcze kaka doszlo i byl taki dzien chyba przedwczoraj ze od rana do nocy mowil kaka:baffled: Wczesniej tak mial z tata...szkoda ze nie mama ale za to wydaje mi sie ze jak juz wola mama to troche jakby specjalnie bo wtedy wlasnie kiedy mnie wola jak wyciaga lapki i placze albo leci za mna:happy: :confused:

Moja ostatnio zaczęła ze zrozumieniem mówić da-da, jak chce iść na dwór, albo już się ubieramy i wychodzimy na spacer, albo jak chce iść na balkon.
Mówi jeszcze daj (jak coś chce), bach (jak coś jej spadnie), mama, tata, pa-pa, baba (wszystko ze zrozumieniem), tak, nie- powtarza (na razie chyba bez znaczenia).

super kasiunka,tak nie to ciezkie slowa do powiedzenia,nawet bach tez:-)

moja na razie mowi jak juz wczesiej pisalam : DADA(przemenila na TATA) MAMA,CHOC,JEJU,MAM,AM,BABA,HEJ,czasmi wyjdzie jej NIE jak ja powiem,GDZIEczesto mowi ADA,ale niewiem co to znaczy,niewyczailam na co wola,moze chce powiedzc DAJ,LALA jak widzi lalke,sporadyczniePAPA

angie fajnie musi to brzmiec;-)

Kurde ale wam zazdroszczę....

Moja to tylko am woła - ale to ju od dawna. I coś na kształt dzidzi i nie jej wychodzi ale czy to ze zrozumieniem to mam wątpliwosć

No fajnie wasze dzieciaczki już sobie radzą:tak:
Mój Kacperek to mówi niewiele tata, baba, da-da, ada ( tak samo jak Natka Maxin , ale ja wyczaiłam ze to znaczy daj u kacpra ) mama mówi jak mu jest źle ale nie wiem czy to ze zrozumieniem czy nie, i wydaje wiele innych dzwięków których znaczenia nie kumam :tak: ;-) :-) .

no dziś wreszcie jakies postępy z mówieniem. Mówię - gdzie jest tata? a ona tata. Mowię gdzie babacia a ona baba. Mówię a mama? A ona mama no to. Wiec zaczyna powtarzac z sensem te słowa a nie tylko gaworzyć...
Kasiaczku moja też nie ma czasu na mówienie:-) hihi

reklama
to mój:tak:
dzieci - jak chce iść na dwór
mama , tata, Ania, Ares, baba
am, daj
nie
teraz uczę go bach - ale nie kuma :no:

a najczęściej mówi - am - czasami nawet co chwilkę:tak:

Do góry