reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze słowa naszych pociech

No wlasnie... Olek staje sobie przedemna i wyma****e raczkami.... kiwa paluszkiem i strasznie duzo mowi po swojemu.... chyba sie kluci.... aparat... a najlepiej to mu wychodzi "nie" np. Olus wychodzimy z wanny - nie , Olus chodz do pokoju - nie, Olus bedziesz grzeczny - nie.... itp.

reklama
Weronika "mówi" ba - zamiast bam... i nic nowego więcej nie... a jak jej coś smakuje to tak śmiesznie mruczy jakby chciała powiedzieć mniam mniam mniam ;-)

Mojemu sie paszcza nie zamyka...caly czas cos nawija ale...jak byl mniejszy to juz mowil wszystkie podstawowe sylaby a teraz nic tylko po swojemu gada jakies trudno do opisania sformulawania...typu dabadadadaa...blelele blabla jakies takie rozne i nic nie znaczace dla postronnego sluchacza...choc tatata nadal jeszcze jest czesto ale najczesciej to wogole ostatnio udaje indianina i przyklada sobie raczke do buzki i robi lalalala tzn przeczytajcie to ta jakbym mila polskie znaki bo nie mam:no:

No super pomalutku się te nasze dzieciaczki rozgadają na maxa !

Mój Kacper z ostanich słów to mówi : yma - co znaczy nie ma ( jak czegoś nie ma )
jet- co znaczy jest ( jak coś znajdzie ). jak ktoś zbliza się do drzwi wyjściowych to od razu mówi papa i macha ręką ( zabawnie to wygląda ). I coś zaczyna czaić z tak i nie - ale to jeszcze tak nie do końca !

swietnie Kacper

Natalka moiw bardzo duzo tak mi sie wydaje w porownainu do Georga
Od przedwczoraj mowi TU,jednoczesnie pokazjue na cos,a dzis wyralao jej sie pare razy bach

Natalcia dorzucialm pare nowych slowek do slowniczka

sisi (choc niewiem co ma na mysli jak to mowi,czasmi jak wieje wiatr to tak mowi,a czasmi jak widzi weza w ksiazce)

schoes (buty po angielsku)mowi sziu

bye bye (mowi jak macha papa )

No Igi wreszcie rusza z mówieniem! Jest ba (bach) papa, nanananana - zanczy daj, da znaczy też daj, czasem uda mu sie ne poweidziec

I śpiewa tak na aaa - podobnie jak kołysanka czy co.

Aga

No widze że sie dzieciaki rozgaduja:) Super Młody gada po swojemu czasem strasznie duzo ale ostatnio namietnie mowi baba. Nawet zapomniała o mama:-( a tak ładnie to mowił. A najlepiej jak czasem patrzy jak cos robie i mówi "EEEE?" z takim jakby pytajnikiem.

reklama
Krysia tez sporo "nawija" po swojemu, nowe slowa to: "czyta" - jak leci do mnie z ksiazka w reku, "pic", "papa", "kaka" - na kaczke lub kure oraz "baba", uwielbiam ja sluchac :-D

Do góry