reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze słowa naszych pociech

U nas ostatnio doszło be i baach- oba ze zrozumieniem. Jak mówię do niej nie wolno- to ona be, albo jak nie chce jeść też mówi be.
Bach mówi jak coś jej spadnie albo sama się przewróci.:-)

reklama
moa też nic z sensem nie mówi oprócz am - mówi mamamnama i tatata bardzo dużo sylab nanana i lalala ale widze że raczej to tylko gaworzenie. Mówi też coiś jak daj i nie ale nie używa tego w sytacjach konkretych tylk bardziej jej takie dzwięki wychodzą . No nic, nie można mieć wszytskiego....

Ja tam uwazam narazie ze moj wszystko co mowi to gawozenie bez zrozumienia jeszcze. Nawet te jego tata, tatata...ciagle i w sytuacjach kiedy by mozna pomyslec ze to umyslnie to raczej nie sadze, ze tak jest, bo on to mowi ciagle i do mnie np. tez ja do niego mowie mama, powiedz mama a on do mnie tata, tata albo baba ewentualnie:eek:

No moja tylko te dwa słowa mówi ze zrozumieniem bach- jak coś spadnie i be jak nie chce,reszta to tylko ćwiczenie sylab i innych dźwięków, ale wczoraj mnie zaszokowała- nie wiem, czy to był przypadek -zobaczymy- w każdym razie obudziła się ja podchodzę do łóżeczka- a ona tak patrzy na mnie i mówi mama- raz, bez robienia "mamamamama" i tak to rozumnie wyglądało :tak:hihihi

abryz, taki tytulik przyjemny, a tak poważnie napisany naukowo artykuł... że kurcze przesczytałam 3/4 i się poddałam :zawstydzona/y:

reklama
Ja dzis do mojej mowie "but", a ona "bu" i tak kilka razy w roznych momentach dnia. Ona ma takie odchyly, ze przez kilka dni cos ladnie powtarza czy nazywa, a potem jej przechodzi. Przed "bu" bylo "be be" jak my jej mowilismy "bebe" i "ta" na tate. Mialam tez podobna sytuacje do Kasiunki. Alusia szla do mnie taka spragniona przytulenia i mowila "mammm, mammmm, mammm" Boskie uczucie jak sie ma wrazenie, ze dziecko nazywa Cie mama... :-)

Do góry