reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze słowa naszych pociech

Moja mówi wszystkie te podstawowe sylaby: Mówi też mama, baba, tata, dada, papa. Mówi tez daj, am, nie i wiele innych dźwięków, których nie jestem w stanie napisać.
Myślę, że mama i papa mówi ze zrozumieniem- przy papa macha łapką.
Pozostałe to tylko próby artykułowania- bez zrozumienia (tak mi się wydaje;-))

reklama
moj nie chce rozszerzac swojego polskiego zostaje przy meme bo mama to jeszcze nie umie baba moze powtarzac przez godzien jeszcze gaga
heh i chyba koniecc:-)

Marysia z powrotem ładnie gaworzy - ale ze zrozumieniem mówi tylko "am" jak widzi żarcie. No ale troche zaczeła powtarzać po nas sylaby - to mnie cieszy :tak: Także Ewe nie przejmuj się - Marysia też mało mówi ze zrozumieniem - prawie nic - samo gaworzenie

moj maly mowi: mama, dada, baba, gaga.. ostatnio nauczyl sie bam, bam, bam..i jaja, ojoj, i jeszcze inne sylaby, ktorych nie jestem w stanie napisac:)

tylko tata mu nie idzie.. jak Radek mowi do niego: Wojtus powiedz tata.. Wojtek patrzy na niego, patrzy.. robi wielkie oczy i........... mama mowi :-D

a jak upadnie to na czworakach z placzem do mnie leci i mama krzyczy:)

Dzięki głuszek, ale wiesz jak to jest :)))))))) Jak moja z czymś jest w tyle to różne idiotyzmy chodzą mi po głowie, pomimo że rozsądek podpowiada coś innego :)))))))

Alek teraz zaczał mowic tata. Od wczoraj chodzi i tata tata, tatata....no i jeszcze wiaz baba czasem i papa.

Mój mąż był przez ostatnie półtorej tygodnia chory więc siedziała z nami cały czas w domu (ja miałam ferie). Dzisiaj rano poszedł wreszcie do pracy. Ania jak się obudziła i zobaczyła, że nie ma Jarka to od rana chodzi i tylko tata,tatatata :-) Tatuś bardzo się ucieszył.
I nauczyła się też robić pa pa.

a jeszcze ostatnio mowi tak smiesznie i głosno jak mu sie cos nie podoba albo czegos nie lubi...np. przy ubieranu : beebebee, blebleble....:tak:

proszę jakie gadatliwe te wasze pociechy...
Weronika nic z sensem nie mówi - jak coś pokazuje paluszkiem to "mówi" yy-yy ;-) wszystko jest yy ;-)
ale słów na razie żadnych, coś tam gaworzy do siebie, jakieś sylkaby skłąda, ale sensu w tym jeszcze nie widze :happy:

reklama
Moj mały ostatnio z dnia na dzien robi sie coraz bardziej rozgadany i mowi chyba wszystkie podstawowe sylaby niestety oprucz mama...jak kiedys tylko było mama to teraz wcale...buuu:dry: a jest: tata, baba, dada, papa, i wiele innych bardziej złozonych i takich tam bziii, bii bleble bebe, ne, gu ga....

Do góry