reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja niemowlaczka

reklama
Ja rodzilam w Instytucie Matki i Dziecka i tam zaraz po urodzeniu (no i pierwszym spotkaniu z mama) dzidzius jedzie razem z tata na mycie, wazenie i inne badanka. W tym czasie lekarze zajmowali sie mna (czyt.szycie). I po jakims czasie znow przywoza dzidziusia i juz razem pojechalismy na sale poporodowa.
A co do opieki... Dzidzius jest caly czas z mama, kapiel standardowo robi polozna w obecnosci mam, tak samo przebiega kazde szczepienia i badania. Wypisuja w zaleznosci spadku wagi dziecka. Jak sie unormuje i przestaje spadac (powinna nie wiecej niz do 10% , u nas w 3 dobie) wypisuja i mame i dziecko.

Pozdrawiam cieplutko

Cześć Carolka!
Ja nie mam i nie miałam podgrzewacza, teraz też nie kupię. Poprostu karmiłam piersią a potem już nie było takiej potzreby. Jeśli się nie uda i nie będziesz karmić piersią to wtedy dokupisz inne specjalistyczne sprzęty. Uważam że to na ten moment zbędny wydatek :tak:.

Ja niestey mialam i podgrzewacz i sterylizator i teraz mi ciezko myslec jak bym miala sobie cac rade bez... jak sie wraca do pracy to ciezko bez laktatrora, przezyc ja jeszce poszlam dalej. a mielismy o tyle dobrze ze podgrzewacz moj M dostal na pepkowym w pracy a sterylizator z aukcji do nas przeyszedl...:tak: przydatbne urzadzenia a juz teraz coraz tansze....

Ja mam podgrzewacz i dosyc mi sie przydal z Tomkiem, bo podgrzewalam w nim obiadki w sloiczkach dla niego... A co do sterylizatora, te funkcje przejal u nas parowar - robil za 2 w 1:-D

reklama
Do góry