reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja niemowlaczka

Lucyann- pisałaś coś o pieluszkach które mają specjalne wycięcia.. pierwsze słyszę o takich, ale to chyba dobry pomysł,

A tak wogóle to ten pępuszek się jakoś zakleja czy tylko przemywa i tak zostawia????

reklama
Agnieszka, to są pieluszki Happy Bella Newborn - mają wycięcie na pępuszek. Dziś zakupiłam.

A w najnowszym numerze M jak Mama jest wszystko opisane ja pielęgnować pępuszek :))

:-) muszę kupić nowe M jak Mama. Ja jestem przerażona pępuszkiem, boję się że coś uszkodzę. Mam nadzieję że położne w szpitalu wszystko pokażą :-)

wszytko pokaza procz tego pepuszek dziecka nie boli bo tam jest martwa tkanka ja przemywlam sprytem a potem kldlam suchy gazik jak spryt odparowal zeby ubranko nie dotykalo bezposrednio do blizny ale to tylko przez pierwsze pare dni w szpitalu bedziesz miala zalozony taki klips na pepek i tez sie nie prfzejmuj to pomaga go wysuszac.... bedzie dobrze a pieluszki to fajna sprawa chyab jeszce hugginsy flex newborn maja wyciecie ale napewno pampersy nie maja a to ze dzidzia sie wierci pielucha sie wierci a pepk zostale tam gdzie pownien

Mpel nie pisze o zaklejaniu ale o odzieleniu pepuszka od ubranek gazikiem, ale to kazdej z nas wyjdzie inaczej poporodzie bedziemy mialy doczynienia z roznymi poloznymi a to sa zazwyczaj ostre babki wiec beda nas uczyc co i jak po swojemu.... ja swoja wspominam kiepsko:no:

Ja tak jak LUCYANN na pepek kladlam sterylny gazik - zeby ubranka nie podraznialy. Pieluszek z wycieciem nie mialam tylko normalne pampery - wywijałam je.
Przemywalam patyczkami maczanymi w spitytusie 70%.....i pępek odpadł w 4 dobie :tak::-)

Hmmm.... ja jak ostatnio lezalam w szpitalu to widzialam ze niemowlaczki mialy pozaklejane pepuszki, wiec nie wiem jak to jest, a co do kapania w szpitalu to polozne robia to przy dzieciach, przychodzi tez lekarz na sale i tam bada maluszki

Lucyann oczywiście wiem, że pisałaś o oddzielaniu gazikiem, ale Agnieszka wcześniej pytała czy zaklejać, a tego na pewno robić nie wolno. sorry, nie jestem na bieżąco, czytam po kilka postów i potem odpowiedź nie jest pod pytaniem. Pozdrowionka.

reklama
madzik1388 u mnie w szpitalu podobno zabieraja na kapanie i badanie ;/ Nie podoba mi się to za bardzo ale zobaczymy jak to będzie. Jak będę się nadawac to będę ich podglądac :cool2:
pozdrawiam
Clue

Do góry