reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja niemowlaczka

reklama
A mój dostał krosteczek na buziaku, szyjce z tyłu i z przodu oraz na karczku i trochę na klatce piersiowej. No i nie wiem czy to uczulenie czy potówki. Krosteczki są prawie niewidoczne ale wyczuwalne pod palcem i skóra taka twardawa się przez to wydaje. W tym tygodniu idę na szczepienie do lekarza więc zobaczymy co lekarz powie ale może Wy macie jakieś pomysły.
Pozdrawiam
Clue

Clue nasz tak miał i to niestety była alergia na mleko. Ale może u Wa s jest coś innego. Trudno powiedzieć.

Pierwszy raz zobaczyłam jak Iguś trzyma głowę w górze gdy miał 2 tygodnie, jak położyłąm go na brzuszku. :szok: Byłam przerażona. Myślałam że to za wcześnie.

A dzisiaj walcze z nim cały dzień bo przekręcam mu głowę. A on się budzi.:dry: Ale trudno, martwi mnie to że ciągle śpi na jednej stronie.

Clue nam powiedziała pediatra. Charakterystyczne dlaalergii na mleko podobno jest to, że dziecko ma taką suchą jakby popękaną skórę, szorstką w dotyku. Nasz Iguś miał taką na policzkach. Po odstawieniu produktów mlecznych od razu zaczęło schodzić.

Cholercia no to wygląda mi że mój też to ma :-(
Najgorzej ma na brodzie i płatkach usznych :-( Brodę to ma twardą od krosteczek a uszka - skóra schodzi.
Ale może jest szansa, że to na mleko modyfikowane jest bo ostatnio częściej zaczełam podawac. Zobaczymy
Aga dziękuję bardzo za odpowiedz

Powiedzcie mi, ile Wasze maleństwa mają okresu czuwania w ciągu dnia.
Mój tego okresu chyba w ogóle nie ma :baffled: Jak nie śpi, bądź nie je to tylko podczas przewijania i to też nie całego i nie zawsze leży bez krzyku. Czasami zdarzają się 10 minutowe chwile spokoju.

reklama
clue moj zdaje sie ze wogole nie spi, juz 4 dzien, caly czas placz, albo rozgladanko :baffled: moze tak z 2-3 razy po karmieniu spi :-( w noc to samo Masakra!!

Do góry