reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja naszych maluszków od A do Z ...

Kurcze ja ja wczoraj dostalam od moje chrzesnej pampki new baby i mam jeszcze huggisy newborn i co ja zrobię z takim zapasem jak mały już potrzebuje większych.
Bluetooth na brawiach robi sie taka żółtawa skorupka(coś jak miękki strupek)

reklama
Moja polozna powiedziala ze uszek w ogole nie ruszac wiec nie ruszam :-) A co do noska to tylko glutki wyciagac jak sa. U mojej malej czasami jakis sie znajdzie i na szczescie jeszcze grucha sie sprawdza wiec nie ma problemu.
Co do pampkow to moja wyrosla z pampersow 2 new baby ale baby dry 2 sa w sam raz. I pomimo tego ze obydwa rodzaje sa na 3-6 kg to baby dry zdecydowanie wygladaja na wieksze i faktycznie takie sa. Ciekawe na ile starcza bo mala rosnie jak na drozdzach. Juz ma ponad 4500 i przeszla na rozmiarowke 62 :-)
A jak ta ciemieniucha na brwiach wyglada? Bo moja mala ma bardzo jasne brwi, wlasciwie to ich jeszcze nie widac a zauwazylam ze w tym miejscu skora jest lekko zoltawa. Wlasciwie zadnych innych objawow nie ma ale dziwnie to jakos wyglada :crazy: i nie mam pojecia o co chodzi. Polozna przyjdzie dopiero we wtorek wiec sie wtedy zapytam.

To może byc ciemieniucha, moja tez miała na brwiach. Kup olejuszke, posmaruj i po sprawie. Wiem, wiem nie wygląda to dobrze...

bebzonik dzieki. To znaczy ze musze sie poradzic mojej poloznej we wtorek co z tym zrobic bo u mnie z DE olejuszki brak a do PL niestety przed swietami Bozegonarodzenia sie nie wybieram :baffled:

Dziewczyny, wyjmujecie już tą wkładkę dla noworodków z fotelika? Bo mi sie wydaje, ze nasza gwiazda już się nie mieści w ciepłych ubrankach.

My już tak bo Franek się nie mieści, wogóle już pomału szukam nowego fotelika, bo jak tylko synek będzie siedział będziemy musieli się "przesiąść". Dziewczyny które juz maja dzieci jak macie jakiś sprawdzony porzadny fotelik (najlepiej 9-36kg) to napiszcie
ja się zastanawiam nad tymi RECARO YOUNG SPORT 9-36kg OD REKI 2011 GRATISY WAW (1904360091) - Aukcje internetowe Allegro lub 2011 CYBEX Pallas FIX 9-36kg BLUE CITY W-WA (1882173897) - Aukcje internetowe Allegro ale nie wiem na co zwracac uwagę

Bluetooth, pewnie u Was jest coś podobnego i położna na pewno coś Ci poleci :-)

kasiula11, ja też myśle o RECARO, są bezpieczne, a to jest dla mnie priorytet ;-)

Ostatnia edycja:
Kasiula ja dla Adasia mam maxi cosi, bardzo fajny, wygodny, od 9 do 18 kg, ale strasznie drogi 1200 zł kosztował :-( no, ale bezpieczny jest, a to dla nas najważniejsze jest :-) jak Hania wyrośnie ze swojego, to Adasia będzie Hani,a jemu kupimy nowy,mąż mówi, że recaro są bardzo dobre i rozważa zakup fotelika 9-36 kg recaro właśnie.

reklama
Do góry