reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja naszych maluszków od A do Z ...

bebzonik w większości znikła tylko w niektórych miejscach tych co pomijałam jest kilka kropek. U nas nie była jakoś bardzo nasilona. Ja używam zwykłej parafiny ciekłej. Nie robię tego jakoś regularnie.

reklama
JA tą wkłądkę z fotelika wyjęłam. Zresztą jakoś nie lubię jak mała w nim siedzi..jakaś pogięta mi się wydaje. Wiem, że nie powinnam, ale często mam ją w samochodzie w gondoli...no chyba że jedziemy same, no to wtedy wiadomo fotelik.

No własnie mój smyk nie lubi za bardzo pozycji w foteliku i dlatego często mi płacze jak jedziemy samochodem i dotego e wszystkie ubrania go krępują i dodatkowo frustrują.A gondole nie bardzo mam pzystosowana do samochodu bo nie ma pasów choć powinny być ale kupowałam uzywana

ja tylko raz powiem ,bo mi nie da spać. Absolutnie nie wozić dziecka w gondoli w samochodzie !!!!!!
Co z tego że wy ostrożnie jedziecie skoro ktoś w was może przywalić. Ja już widziałam niestety przykład takiej głupoty. Dziecko połamało rączki i nóżki. Chcecie tego albo czegoś gorszego dla swojego dziecka??
Na pewno nie, bo jak każda matka kochacie własne dzieci. To dlaczego ryzykować jego życiem. Już lepiej by sie darło i było zdrowe i żywe.

więcej na ten temat nie powiem

Madziu fakt dołożyli pasy ale ... właśnie ale niestety testy zderzeniowy są okrutne. To nie chroni dziecka tak jak kołyskowy fotelik, szczególnie jeśli chodzi o kręgosłup. Nie jest to polecane przez wszystkich expertów, tylko firmy co to robią mają inne zdanie.
Moje dzieci- oboje zawsze jeżdżą w fotelikach nawet jeśli mamy tylko z garażu wjechać pod blok a to jest raptem kilkanaście metrów. Licho nie śpi.

reklama
Ja będe na święta jechac z mała 700 km i tez myślałam o gondoli... ale juz dawno mi przeszło. W foteliku z bebe confort też mała była dla mnie "pogięta" choć fotelik bezpieczny. Teraz mamy fotelik z Jedo i jest ok.

Do góry