reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja naszych maluszków od A do Z ...

reklama
co do fotelika 9-36 (nie pamiętam która pytała) - my mamy taki: ROMER BRITAX EVOLVA 123 9-36 3xKOLOR 3xGRATIS (1887068298) - Aukcje internetowe Allegro, sprawdza się dobrze, z tym że nie można zmieniać pozycji na półleżącą jak dzieciak zaśnie (chyba w żadnych tych 9-36 nie można), tego mi brakuje bo jak Tysia zaśnie to głowa jej opada na boki. Wcześniej mielismy 9-18 taki: FOTELIK SAMOCHODOWY ROMER KING PLUS ROEMER GRATISY (1886899063) - Aukcje internetowe Allegro, świetny, kupiliśmy jak Martynka miała 7mies. Niestety ukradli nam samochód :wściekła/y: więc mała jeździła w nim tylko 4mies., potem kupilismy Evolvę.

Dziewczyny mam jeszcze pytanie - bo moja ma okropną kaszkę na buźce, walczymy z tym ponad tydzień już, no i nie wiem, smarować to czymś czy tak zostawić?? ona ma straszliwie suchą skórę na twarzy przez to, a teraz już jej te krostki na główkę wchodzą. Smarowałam kremem specjalnym Emolium i zwykłą oliwką w żelu, ale nie pomaga ani to ani to. Co robić?????

bluetooth zamiast Olejuszki smaruj oliwką albo zwykłą parafiną ciekłą (wszystkie oliwki mają ją w składzie plus jakieś dodatki). Ja smaruję parafiną ciekłą i po godzinie wyczesuję. Z brwi robię to pieluszką tetrową. W tej chwili głowa wygląda już lepiej.

co do fotelika to jest tylko jeden sposób- zabrać dziecko ze sobą i je wsadzać do różnych fotelików by zobaczyć który będzie pasował. Nie robie sobie jaj. Mysmy byli napaleni na Recaro ale sie okazalo ze Kinga w nim źle siedzi, a nawet jakoś tak wpada w ten fotelik dziwnie. Roamer odpadł bo nam sie nie podobało mocowanie i koniecznie chcieliśmy dobry isofix a babe confort bo nie dało sie dopasować zagłówka do wysokości naszewgo dziecka. Kupiliśmy Jane exo isofix i jestem zachwycona. Kinga lubi w nim jeździć, nie poci sie w foteliku ( moja sister kupiła taki że dziecko po 30 minutach jazdy w lecie było upocone jak myszka) a do tego jak zaśnie to sie lekko kładzie fotelik i Kinia śpi słodko. Kolejny kupimy Recaro ale ten 15 - 36. Powiem ze te 9- 36 są do duszy- ani dobre dla małego dziecka ani dla większego. Takie jakby do niczego. Zatem za rok kupujemy nowy Kindze a jej fotelik dostanie Kubuś. Noi chyba że moja Kinia aż tak nie urośnie ale moze jednak już jej będzie ten duży Recaro pasował.
A myśmy zmieniali fotelik jak Kinga miała prawie roczek, bo wcześniej nie było potrzeby. Nóżki mogą wystawać byle główka nie. No i u nas tak było, ze nogi bujały a główka była w foteliku. Ni i my mamy kołyskowy do 13 kg to też sie liczy

Ostatnia edycja:
Uff okazalo sie ze to nie ciemieniucha na brwiach tylko po prostu moja gwiazda ma taki urok i pewnie niedlugo to zniknie :-)

Dzieki dziewczyny za rady :-)

reklama
ellsi, Wy macie jeszcze tą ciemieniuszkę ? kurcze jakoś długo ? kupiłaś olejuszke ? u nas była dwa dni i znikneła i nie wraca :)

Do góry