reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja naszych maluszków od A do Z ...

reklama
co do fotelika 9-36 (nie pamiętam która pytała) - my mamy taki: ROMER BRITAX EVOLVA 123 9-36 3xKOLOR 3xGRATIS (1887068298) - Aukcje internetowe Allegro, sprawdza się dobrze, z tym że nie można zmieniać pozycji na półleżącą jak dzieciak zaśnie (chyba w żadnych tych 9-36 nie można), tego mi brakuje bo jak Tysia zaśnie to głowa jej opada na boki. Wcześniej mielismy 9-18 taki: FOTELIK SAMOCHODOWY ROMER KING PLUS ROEMER GRATISY (1886899063) - Aukcje internetowe Allegro, świetny, kupiliśmy jak Martynka miała 7mies. Niestety ukradli nam samochód :wściekła/y: więc mała jeździła w nim tylko 4mies., potem kupilismy Evolvę.

Dziewczyny mam jeszcze pytanie - bo moja ma okropną kaszkę na buźce, walczymy z tym ponad tydzień już, no i nie wiem, smarować to czymś czy tak zostawić?? ona ma straszliwie suchą skórę na twarzy przez to, a teraz już jej te krostki na główkę wchodzą. Smarowałam kremem specjalnym Emolium i zwykłą oliwką w żelu, ale nie pomaga ani to ani to. Co robić?????

bluetooth zamiast Olejuszki smaruj oliwką albo zwykłą parafiną ciekłą (wszystkie oliwki mają ją w składzie plus jakieś dodatki). Ja smaruję parafiną ciekłą i po godzinie wyczesuję. Z brwi robię to pieluszką tetrową. W tej chwili głowa wygląda już lepiej.

co do fotelika to jest tylko jeden sposób- zabrać dziecko ze sobą i je wsadzać do różnych fotelików by zobaczyć który będzie pasował. Nie robie sobie jaj. Mysmy byli napaleni na Recaro ale sie okazalo ze Kinga w nim źle siedzi, a nawet jakoś tak wpada w ten fotelik dziwnie. Roamer odpadł bo nam sie nie podobało mocowanie i koniecznie chcieliśmy dobry isofix a babe confort bo nie dało sie dopasować zagłówka do wysokości naszewgo dziecka. Kupiliśmy Jane exo isofix i jestem zachwycona. Kinga lubi w nim jeździć, nie poci sie w foteliku ( moja sister kupiła taki że dziecko po 30 minutach jazdy w lecie było upocone jak myszka) a do tego jak zaśnie to sie lekko kładzie fotelik i Kinia śpi słodko. Kolejny kupimy Recaro ale ten 15 - 36. Powiem ze te 9- 36 są do duszy- ani dobre dla małego dziecka ani dla większego. Takie jakby do niczego. Zatem za rok kupujemy nowy Kindze a jej fotelik dostanie Kubuś. Noi chyba że moja Kinia aż tak nie urośnie ale moze jednak już jej będzie ten duży Recaro pasował.
A myśmy zmieniali fotelik jak Kinga miała prawie roczek, bo wcześniej nie było potrzeby. Nóżki mogą wystawać byle główka nie. No i u nas tak było, ze nogi bujały a główka była w foteliku. Ni i my mamy kołyskowy do 13 kg to też sie liczy

Ostatnia edycja:
Uff okazalo sie ze to nie ciemieniucha na brwiach tylko po prostu moja gwiazda ma taki urok i pewnie niedlugo to zniknie :-)

Dzieki dziewczyny za rady :-)

reklama
ellsi, Wy macie jeszcze tą ciemieniuszkę ? kurcze jakoś długo ? kupiłaś olejuszke ? u nas była dwa dni i znikneła i nie wraca :)

Do góry