reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja naszych maluszków od A do Z ...

Madzia moze spróbuj z woda morska, tylko takim krótszym psikiem delikatnym, bo na pełnej mocy to sporo z tego leci. A to raczej nie ma znaczenia co sie daje, bardziej chodzi o to ze to są połączone kanały uszy-nos-gardło. Lepiej nawilzac powietrze i odciagac glutki. U nas zaczęło sie od furczenia w nosku, a potem juz jedna dziurka była całkiem zapchana i gorączka.

reklama
a ja mam Afrin PureSea do noska tez moze byc dla takiego malego dziecka jak nasze? Bo polozna twierdzila, ze nie :confused: i dala nam sol morska w takich jakby ampulkach jedna probke...

Moj synek ma strasznie sucha skore na czole i mu schodzi, Wasze dzieci tez tak maja czy juz ladna skorke? Smaruje mu Oilatum, moze pomoze... :sorry2:

Ostatnia edycja:
Coś mi się wydaje że na amen wyrosła Paulinka z pieluszek nr 2 (dada 3-6kg). Waży już z 5kg i odciski było widać na udach (takie leciutkie) myślałam że może jeszcze dotrwa do końca tej paczki ale dziś jej kupa przeleciała aż na plecki:no:. I może jeszcze dziś spróbuję a jak się powtórzy to wskakujemy na 3.

Ale te dzieciaczki rosną.

ellsi
moja gwiazda waży 4,5 kg a dady 2 schowałam już bo jej się gumki od falban tak wrzynały że miałą aż bordowe :( grube udka chyba ma. Inne dwójki już lepiej ale też widze że powoli maławe. U nas sie jeszcze wrzynają zapięcia w nóżkijak nimi macha, szczególnie w huugisach.

Asia tak właśnie wcześniej czytałam że pisałaś że Twoja wyrasta no i zaczęłam przyglądać się nóżkom mojej i z dnia nadzień ni z tego ni z owego gumki zaczęły się wrzynać w nóżki. Nie ma zamiaru małej męczyć i zakładam 3. Szczególnie jak mam kupy znajdować na pleckach :zawstydzona/y:. Moja to taki pączek. Może jutro wstawię zdjęcia.

Więc 2 przekażę koleżance która ma termin na grudzień.

reklama
Moja polozna powiedziala ze uszek w ogole nie ruszac wiec nie ruszam :-) A co do noska to tylko glutki wyciagac jak sa. U mojej malej czasami jakis sie znajdzie i na szczescie jeszcze grucha sie sprawdza wiec nie ma problemu.
Co do pampkow to moja wyrosla z pampersow 2 new baby ale baby dry 2 sa w sam raz. I pomimo tego ze obydwa rodzaje sa na 3-6 kg to baby dry zdecydowanie wygladaja na wieksze i faktycznie takie sa. Ciekawe na ile starcza bo mala rosnie jak na drozdzach. Juz ma ponad 4500 i przeszla na rozmiarowke 62 :-)
A jak ta ciemieniucha na brwiach wyglada? Bo moja mala ma bardzo jasne brwi, wlasciwie to ich jeszcze nie widac a zauwazylam ze w tym miejscu skora jest lekko zoltawa. Wlasciwie zadnych innych objawow nie ma ale dziwnie to jakos wyglada :crazy: i nie mam pojecia o co chodzi. Polozna przyjdzie dopiero we wtorek wiec sie wtedy zapytam.

Do góry