Madzia moze spróbuj z woda morska, tylko takim krótszym psikiem delikatnym, bo na pełnej mocy to sporo z tego leci. A to raczej nie ma znaczenia co sie daje, bardziej chodzi o to ze to są połączone kanały uszy-nos-gardło. Lepiej nawilzac powietrze i odciagac glutki. U nas zaczęło sie od furczenia w nosku, a potem juz jedna dziurka była całkiem zapchana i gorączka.
reklama
ellsi
Fanka BB :)
Ja psikam wodą morską ale za chwilkę od razu odciągam Fridą (tak tylko żeby glutki się zmiękczyły bo takie suche tam siedzą).
magda1977
mamusia 03.02,10.05,09.11
No mój jak narazie to ma tylko takie furczenie ale nie widzę by miał problem z drożnością.Choć w nocy jak bierze mocny wdech to go to furczenie troszkę denerwuje.
aniawos
Mojej też czasami furczy, ale ja nie psikam tylko wpuszczam kropelkę soli morskiej i gruchą odciągamy.
Uszków nie czyścimy w ogóle.
Uszków nie czyścimy w ogóle.
a ja mam Afrin PureSea do noska tez moze byc dla takiego malego dziecka jak nasze? Bo polozna twierdzila, ze nie i dala nam sol morska w takich jakby ampulkach jedna probke...
Moj synek ma strasznie sucha skore na czole i mu schodzi, Wasze dzieci tez tak maja czy juz ladna skorke? Smaruje mu Oilatum, moze pomoze...
Moj synek ma strasznie sucha skore na czole i mu schodzi, Wasze dzieci tez tak maja czy juz ladna skorke? Smaruje mu Oilatum, moze pomoze...
Ostatnia edycja:
ellsi
Coś mi się wydaje że na amen wyrosła Paulinka z pieluszek nr 2 (dada 3-6kg). Waży już z 5kg i odciski było widać na udach (takie leciutkie) myślałam że może jeszcze dotrwa do końca tej paczki ale dziś jej kupa przeleciała aż na plecki. I może jeszcze dziś spróbuję a jak się powtórzy to wskakujemy na 3.
Ale te dzieciaczki rosną.
Ale te dzieciaczki rosną.
ellsi
moja gwiazda waży 4,5 kg a dady 2 schowałam już bo jej się gumki od falban tak wrzynały że miałą aż bordowe grube udka chyba ma. Inne dwójki już lepiej ale też widze że powoli maławe. U nas sie jeszcze wrzynają zapięcia w nóżkijak nimi macha, szczególnie w huugisach.
moja gwiazda waży 4,5 kg a dady 2 schowałam już bo jej się gumki od falban tak wrzynały że miałą aż bordowe grube udka chyba ma. Inne dwójki już lepiej ale też widze że powoli maławe. U nas sie jeszcze wrzynają zapięcia w nóżkijak nimi macha, szczególnie w huugisach.
ellsi
Asia tak właśnie wcześniej czytałam że pisałaś że Twoja wyrasta no i zaczęłam przyglądać się nóżkom mojej i z dnia nadzień ni z tego ni z owego gumki zaczęły się wrzynać w nóżki. Nie ma zamiaru małej męczyć i zakładam 3. Szczególnie jak mam kupy znajdować na pleckach . Moja to taki pączek. Może jutro wstawię zdjęcia.
Więc 2 przekażę koleżance która ma termin na grudzień.
Więc 2 przekażę koleżance która ma termin na grudzień.
reklama
Moja polozna powiedziala ze uszek w ogole nie ruszac wiec nie ruszam :-) A co do noska to tylko glutki wyciagac jak sa. U mojej malej czasami jakis sie znajdzie i na szczescie jeszcze grucha sie sprawdza wiec nie ma problemu.
Co do pampkow to moja wyrosla z pampersow 2 new baby ale baby dry 2 sa w sam raz. I pomimo tego ze obydwa rodzaje sa na 3-6 kg to baby dry zdecydowanie wygladaja na wieksze i faktycznie takie sa. Ciekawe na ile starcza bo mala rosnie jak na drozdzach. Juz ma ponad 4500 i przeszla na rozmiarowke 62 :-)
A jak ta ciemieniucha na brwiach wyglada? Bo moja mala ma bardzo jasne brwi, wlasciwie to ich jeszcze nie widac a zauwazylam ze w tym miejscu skora jest lekko zoltawa. Wlasciwie zadnych innych objawow nie ma ale dziwnie to jakos wyglada i nie mam pojecia o co chodzi. Polozna przyjdzie dopiero we wtorek wiec sie wtedy zapytam.
Co do pampkow to moja wyrosla z pampersow 2 new baby ale baby dry 2 sa w sam raz. I pomimo tego ze obydwa rodzaje sa na 3-6 kg to baby dry zdecydowanie wygladaja na wieksze i faktycznie takie sa. Ciekawe na ile starcza bo mala rosnie jak na drozdzach. Juz ma ponad 4500 i przeszla na rozmiarowke 62 :-)
A jak ta ciemieniucha na brwiach wyglada? Bo moja mala ma bardzo jasne brwi, wlasciwie to ich jeszcze nie widac a zauwazylam ze w tym miejscu skora jest lekko zoltawa. Wlasciwie zadnych innych objawow nie ma ale dziwnie to jakos wyglada i nie mam pojecia o co chodzi. Polozna przyjdzie dopiero we wtorek wiec sie wtedy zapytam.