ellsi
Fanka BB :)
Ciemieniuchę wręcz może nasilić smarowanie oliwką główki. Dlatego też już w trakcie walki z nią nakłada się ją na ok godzinę tylko aby zmiękczyć łuski. Zaleca się nie przegrzewania główki i unikania czapeczek w domu (ja już nawet po kąpieli nie stosuję). Ciemieniucha jest zaburzeniem w pracy gruczołów łojowych więc takie dodatkowe natłuszczanie wydaje mi się zbyteczne. Wyobraźcie sobie że macie przetłuszczające się włosy a na to jeszcze wrzucacie oliwkę brrr.
Krostki zeszły z tej jednej strony a pojawiły się na drugiej - bo małą przełożyłam do spania na drugim boku. Na pleckach też ma i to w kształcie trójkąta - tak jakby u dorosłego w miejscu gdzie pot pojawia się po wysiłku więc wnioskuję że to bardzo nasilone potówki lub trądzik noworodkowy bo raczej uczulenie nie pojawiało by się po jednej stronie twarzy
Krostki zeszły z tej jednej strony a pojawiły się na drugiej - bo małą przełożyłam do spania na drugim boku. Na pleckach też ma i to w kształcie trójkąta - tak jakby u dorosłego w miejscu gdzie pot pojawia się po wysiłku więc wnioskuję że to bardzo nasilone potówki lub trądzik noworodkowy bo raczej uczulenie nie pojawiało by się po jednej stronie twarzy
Ostatnia edycja: