reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja naszych maluszków od A do Z ...

Ania a czy Twoja mała wyglądała na podobę jak mała Ellsi (zdjęcia w wątku o karmieniu)? Po jakim czasie buźka się zagoiła? Bo u nas tragedia, zamiast coś się poprawiać to jeszcze gorzej wysypany:wściekła/y:

reklama
miki tak bardzo podobnie, może ciut mniej.
Nie smarowałam niczym i zaczęła sie "goić" , bo cokolwiek innego używałam tzn jakiś krem, maść to się pogarszało. Jak niczym była ładniejsza,ale bardzo, bardzo sucha. Potem dostałam krem i na drugi dzień buźka śliczna:-) nam przypasował ten kremik.

u nas potówki powoli jakby zanikają po kapielach w nadmanganianie potasu, tzn nie pojawiaja sie nowe a stare bledna. Za to jest nowy problem- ciemieniucha. Tak z dnia na dzien sie pojawiła, dzis przy karmieniu zauwazylam takie żółte łuski, kupilismy juz olejuszke i bedziemy dzis dzialac

u nas potówki powoli jakby zanikają po kapielach w nadmanganianie potasu, tzn nie pojawiaja sie nowe a stare bledna. Za to jest nowy problem- ciemieniucha. Tak z dnia na dzien sie pojawiła, dzis przy karmieniu zauwazylam takie żółte łuski, kupilismy juz olejuszke i bedziemy dzis dzialac

u nas olejuszka pomogła, także nalka działajcie. A na brawiach też ma ?

A czy ciemieniuszka pojawi się do jakiegoś wieku czy może ujawnić się w każdym czasie? No i czy smarujecie główki dzieciaczków oliwką po kąpieli?

Mojemu krostki z twarzy nadal nie schodzą i nie wiem czy nie będę musiała po jakąś maść do lekarza się wybrać:confused:
Agusia ja mojemu nie smaruje główki oliwką po kompieli bo uzywam płynu do kąpieli który ma w składzie oliwkę i tym płynem myje właśnie gówke małemu.Myślę ze jeśli nie widzisz takiej potrzeby to nie smaruj małemu może co kilka kąpieli jeśli tak czujesz.

Agusia ja mojemu nie smaruje główki oliwką po kompieli bo uzywam płynu do kąpieli który ma w składzie oliwkę i tym płynem myje właśnie gówke małemu.Myślę ze jeśli nie widzisz takiej potrzeby to nie smaruj małemu może co kilka kąpieli jeśli tak czujesz.

Ja też myję jej główkę płynem do kąpieli z oliwką, dlatego wydawało mi się zbyteczne dodatkowo smarować jej główkę samą oliwką. Ale teraz zastanawiam się czy taki zabieg nie zmniejszyłby ryzyka pojawienia się ciemieniuszki.

reklama
Do góry