reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja naszych maluszków od A do Z ...

reklama
niby oliwka wysusza ale w szpitalu położne używały i taki nawyk mi został.
Kremu do buzi jeszcze nie uzywalam póki ciepło jest.
A dziewczyny główkę czym myjecie/smarujecie? tym oilatum mozna? czy jeszcze czyms?

Ja juz używałam tego nivea na każda pogodę.
Teraz buźkę smaruję alantanem plus i jakieś te krostki mniejsze.
Pępek się ładnie goi, ale chyba mamy przepuklinę..jak się zagoi całkowicie mam iść do kuzynki i wtedy będą plastrować.

Ja jutro z mała do lekarza idę, byłam dziś w przychodni u położnej pytac czy mogę dac małej Espumisan na te wzdęcia, i przy okazji powiedzialam że pępek ciągle krwawi, to kazala nam jutro przyjść. Wczoraj jak mała przewijałam, to pępek był cały zalany krwią, a mała ma go tak brzydko zawiązanego, że nie można go w ogóle w środku przemyć, mam nadzieję że to nic poważnego

ja mam płyn do mycia ciała i włosów Johnsona, wygodniej mi 2w1 mieć i tym myję główkę i niczym potem nie smaruję. Do wody dodaję odrobinę oliwki, a po wycieraniu wszystkie zgięcia i fałdki smaruję dodatkowo oliwką, a całe ciałko balsamem czy jakimś tam mleczkiem, nie pamiętam jak to się zwie dokładnie, też Johnsona. Natomiast do buzi jeszcze nic nie stosowałam, ale na mróz jak przyjdą chłody i wiatry zimne na pewno będziemy stosować.

reklama
Do góry