reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja naszych maluszków od A do Z ...

Wrzesniowa a możesz napisać jakie proporcje robiłaś do kąpieli w krochmalu i w jaki sposób taka kąpiel przygotowywałaś?
Asia ja wogóle nie jem nabiału, bo sama jestem na niego uczulona (najbardziej na mleko, kefiry, maslanki). A dodatkowo boje się, że mały po krowim mleku dostanie bóli brzuszka. Narazie, odpukać, nie mamy z tym problemu.

reklama
Tofilesia ja robiłam tak : ok 4 litry wody zagotowałam i do niej wlałam "rozpuszczoną" mąkę ziemniaczaną w zimnej wodzie. Ok 4 czubate łyżki na szklankę zimnej wody. Wlewałam to do wrzątku i chwile pogotowałam. Wyszedł taki kisiel .
Gorący Krochmal (ja gotowałam kilka minut przed kąpielą) wlałam do wanienki następnie dolewałam zimnej wody by uzyskać odpowiednią temperaturkę dla maluszka

dziewczyny a co zrobić ze suchą, łuszczącą się skórą u dziecka? macie jakies sprawdzone skuteczne srodki? my na razie kapiemy w płynie jonssona i smarujemy oliwka ale zastanawiamy sie czy nie uzyc czegos innego?

nalka u nas było to samo sucha skórka i jeszcze się łuszczyła, ale kupiłam Oilan i po dwóch kąpielach skóra ładna i gładziudka, mam wrazenie że oliwka to jeszcze bardziej wysuszała skórę. Ja polecam ten Oilan, ponoć ten sam skład co Oilatum a dużo tańszy dziś kupiłam 500ml za 24zł+ 2 mydełka oilan gratis

My tez stosujemy tylko płyn i krem oilatum i nie ma żadnych problemów, jedynie troszkę jeszcze na raczkach i nozkach sie luszczy. Ja oliwki nie polecam żadnej juz wiele razy pisałam tu ze ma właściwości silnie uczulajace. W pierwszych tygodniach skóra jest bardzo delikatna to i kosmetyki takie powinny byc.

dziewczyny a co zrobić ze suchą, łuszczącą się skórą u dziecka? macie jakies sprawdzone skuteczne srodki? my na razie kapiemy w płynie jonssona i smarujemy oliwka ale zastanawiamy sie czy nie uzyc czegos innego?
Radek te miał suchą, łuszczącą się skórę i też stosowałam oliwkę ale położna mi ją odradziła bo jeszcze bardziej wysuszała skórę mojego szkraba. Poleciła kąpiele w oilatum na zmianę w krochmalu z mąki pszennej.

Bluetooth u nas na razie bardzo ciepło wiec żadnego kremu nie używamy, dopóki nie bedzie juz bardzo chłodno to ja tylko oilatum do buzi bede stosować.

reklama
miki u mnie dzisiaj 16st i wietrznie wiec postanowilam jej lekko posmarowac buze ale na tubce nie jest nic napisane na ten temat kiedy dokladnie stosowac stad sie wolalam doswiadczonych mam zapytac

Do góry