moja mała miała też taką kaszkę na pupie, dokładnie jak pampek przychodzi, sądziłam że od Pampersów, smarowałam jedynie oliwką Johnsona albo kremem nawilżającym też Johnsona i przeszło. Dostaliśmy też paczkę Pampersów jedynek więc korzystam bo zaraz mała z nich wyrośnie, no i teraz nie ma już żadnych krostek, więc tamto to jednak nie było od tego.
reklama
bebzonik
Mamusia ślicznej Misi ;]
u nas syfki na buzi dalej..taka kaszka, nie wiem co to...
położna na taka kaszke kazała mi smarować sudokremem - pomogło;-)
miki_czchow
Fanka BB :)
Madzik i co powiedziała położna? można ten espumisan dawać?
Ania ja zauważyłam dzisiaj że małemu też czoło zsypało taką kaszką właśnie...
Za ropiejące oczko powoli ustępuje, więc rumianek + zakrapianie mlekiem z piersi sprawdza się
Ania ja zauważyłam dzisiaj że małemu też czoło zsypało taką kaszką właśnie...
Za ropiejące oczko powoli ustępuje, więc rumianek + zakrapianie mlekiem z piersi sprawdza się
aniawos
Fanka BB :)
bebzonik to może spróbuję, na razie na kawałku gdzieś na czole, jak pomoże to policzki też posmaruję.
dziuba moja ma czerwone krostki od pampersów premium care, ale dostałam całą pakę i zużywam. Zmieniam często, bo chcę żeby się szybko skończyły. Następne mam już pampersy 2 zwykłe, bo po tych nic się nie działo.
dziuba moja ma czerwone krostki od pampersów premium care, ale dostałam całą pakę i zużywam. Zmieniam często, bo chcę żeby się szybko skończyły. Następne mam już pampersy 2 zwykłe, bo po tych nic się nie działo.
Moją Jagódkę też obsypało na czole ma brzydkie krostki, wygląda to na trądzik niemowlęcy, tak też powiedziała położna, kazała obmywać buźkę solą fizjologiczna i nie natłuszczać tych miejsc oliwką, powiedziała że troszkę mogę bephantenem posmarować. W przyszłym tygodniu ma przyjsc na wizytę pediatra zobaczymy co powie.
Kikut nadal na swoim miejscu traktuję go octaniseptem i spirytusem ( położna mówiła że lepszy) widać że jest zasuszony i mam nadzieję że niedługo go pożegnamy.
Małą na początku kąpaliśmy w Oliatum bo miała strasznie przesuszoną skórkę która strasznie schodziła ,super się sprawdził, teraz używamy płynu do kąpieli z ziajki.
Pupka ładna, nie ma śladów odparzeń, przemywam przegotowaną wodą lub przecieram chusteczkami i smaruję cieniutko maścią pośladkową z ziajki.
Z czystym sumieniem mogę polecić kosmetyki ziajki :-) naszej córci podpasowały
Kikut nadal na swoim miejscu traktuję go octaniseptem i spirytusem ( położna mówiła że lepszy) widać że jest zasuszony i mam nadzieję że niedługo go pożegnamy.
Małą na początku kąpaliśmy w Oliatum bo miała strasznie przesuszoną skórkę która strasznie schodziła ,super się sprawdził, teraz używamy płynu do kąpieli z ziajki.
Pupka ładna, nie ma śladów odparzeń, przemywam przegotowaną wodą lub przecieram chusteczkami i smaruję cieniutko maścią pośladkową z ziajki.
Z czystym sumieniem mogę polecić kosmetyki ziajki :-) naszej córci podpasowały
madzik1388
Mój Skarb 12.11.08
Miki można dawać, i od razu zauważyłam poprawę, bo jak mała w ogóle nie puszczała bączków, to po Espumisanie poszły purki, i mała jest spokojniejsza, tylko jeszcze sie pręży w nocy, ale nie płacze chociaż.
Byłam dzis u polożnej z tym pępkiem, i mówiła że krew może się sączyć, ale małej to nie boli, a pępek ładnie się goi, więc jestem spokojniejsza
Byłam dzis u polożnej z tym pępkiem, i mówiła że krew może się sączyć, ale małej to nie boli, a pępek ładnie się goi, więc jestem spokojniejsza
magda1977
mamusia 03.02,10.05,09.11
U małego zauważyłam że ma lekkie zaczerwienienie na pupie takie krosteczki też i sudocrem nie pomógł a świetnie za to poradził sobie bepanten,rewelka
madzik1388
Mój Skarb 12.11.08
Mi jakoś Sudocrem nie podpasował...nie wiem, jakoś ciężko go zmyć, i moim zdaniem daje słabe efekty, dużo lepszy jest Bepanthen albo Linomag
Miki można dawać, i od razu zauważyłam poprawę, bo jak mała w ogóle nie puszczała bączków, to po Espumisanie poszły purki, i mała jest spokojniejsza, tylko jeszcze sie pręży w nocy, ale nie płacze chociaż.
Mojemu tez saczy sie lekko krew z pepuszka. Przemywam wacikami leko to, bo tak poradzila polozna i powiedziala, ze saczyc sie moze od tego prezenia.. Jak bylismy na pogotowiu przed wczoraj to poprosilam pania dr o sprawdzenie czy wszystko ok i powiedziala,ze jest dobrze, wiec sie nie martwie.
Mojego synusia tez na buzce wysypalo, ale to raczej potowki, a taka biala kaszke ma od urodzenia. Podobno po jakims czasie zniknie
reklama
mój ma taka kaszke od urodzenia ale tylko na nosku, tez powiedzieli w szpitalu że to zniknie.
Dziewczyny a espumisan i sab simplex to od kiedy mozna uzywac? Bo myslalam ze espumisan od miesiaca ale widze ze uzywacie juz wczesniej
Dziewczyny a espumisan i sab simplex to od kiedy mozna uzywac? Bo myslalam ze espumisan od miesiaca ale widze ze uzywacie juz wczesniej