reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja naszych maluszków od A do Z ...

moja mała miała też taką kaszkę na pupie, dokładnie jak pampek przychodzi, sądziłam że od Pampersów, smarowałam jedynie oliwką Johnsona albo kremem nawilżającym też Johnsona i przeszło. Dostaliśmy też paczkę Pampersów jedynek więc korzystam bo zaraz mała z nich wyrośnie, no i teraz nie ma już żadnych krostek, więc tamto to jednak nie było od tego.

reklama
Madzik i co powiedziała położna? można ten espumisan dawać?
Ania ja zauważyłam dzisiaj że małemu też czoło zsypało taką kaszką właśnie...
Za ropiejące oczko powoli ustępuje, więc rumianek + zakrapianie mlekiem z piersi sprawdza się :)

bebzonik to może spróbuję, na razie na kawałku gdzieś na czole, jak pomoże to policzki też posmaruję.
dziuba moja ma czerwone krostki od pampersów premium care, ale dostałam całą pakę i zużywam. Zmieniam często, bo chcę żeby się szybko skończyły. Następne mam już pampersy 2 zwykłe, bo po tych nic się nie działo.

Moją Jagódkę też obsypało na czole ma brzydkie krostki, wygląda to na trądzik niemowlęcy, tak też powiedziała położna, kazała obmywać buźkę solą fizjologiczna i nie natłuszczać tych miejsc oliwką, powiedziała że troszkę mogę bephantenem posmarować. W przyszłym tygodniu ma przyjsc na wizytę pediatra zobaczymy co powie.

Kikut nadal na swoim miejscu traktuję go octaniseptem i spirytusem ( położna mówiła że lepszy) widać że jest zasuszony i mam nadzieję że niedługo go pożegnamy.

Małą na początku kąpaliśmy w Oliatum bo miała strasznie przesuszoną skórkę która strasznie schodziła ,super się sprawdził, teraz używamy płynu do kąpieli z ziajki.

Pupka ładna, nie ma śladów odparzeń, przemywam przegotowaną wodą lub przecieram chusteczkami i smaruję cieniutko maścią pośladkową z ziajki.

Z czystym sumieniem mogę polecić kosmetyki ziajki :-) naszej córci podpasowały

Miki można dawać, i od razu zauważyłam poprawę, bo jak mała w ogóle nie puszczała bączków, to po Espumisanie poszły purki, i mała jest spokojniejsza, tylko jeszcze sie pręży w nocy, ale nie płacze chociaż.

Byłam dzis u polożnej z tym pępkiem, i mówiła że krew może się sączyć, ale małej to nie boli, a pępek ładnie się goi, więc jestem spokojniejsza

Miki można dawać, i od razu zauważyłam poprawę, bo jak mała w ogóle nie puszczała bączków, to po Espumisanie poszły purki, i mała jest spokojniejsza, tylko jeszcze sie pręży w nocy, ale nie płacze chociaż.

Byłam dzis u polożnej z tym pępkiem, i mówiła że krew może się sączyć, ale małej to nie boli, a pępek ładnie się goi, więc jestem spokojniejsza

Mojemu tez saczy sie lekko krew z pepuszka. Przemywam wacikami leko to, bo tak poradzila polozna i powiedziala, ze saczyc sie moze od tego prezenia.. Jak bylismy na pogotowiu przed wczoraj to poprosilam pania dr o sprawdzenie czy wszystko ok i powiedziala,ze jest dobrze, wiec sie nie martwie.

Mojego synusia tez na buzce wysypalo, ale to raczej potowki, a taka biala kaszke ma od urodzenia. Podobno po jakims czasie zniknie;)

reklama
mój ma taka kaszke od urodzenia ale tylko na nosku, tez powiedzieli w szpitalu że to zniknie.
Dziewczyny a espumisan i sab simplex to od kiedy mozna uzywac? Bo myslalam ze espumisan od miesiaca ale widze ze uzywacie juz wczesniej

Do góry