reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja naszych maluszków od A do Z ...

kasiula no właśnie ja też muszę sprawdzić czy u nas ta ziarnica się nie wpakowała w pępek..dzisiaj mi kuzynka zobaczy,

Krostki już trochę "lepsze", ale nadal są. Myję buźkę wodą, ale niczym nie smaruję, bo nie wiem czym..nie wiem czy alantanem można??
My też dupkę ,yjemy chusteczkami pampers sensitive, pasują wiec innych nie próbuję. Teraz dostałam pieluchy pampers premium care, średnio mi pasują, ale muszę je zużyć, bo szkoda 78szt pampków. Potem już tylko zielone, zwykłe.

reklama
Dzieczyny jak coś wychodzi na ciele dziecka, to można w kalii umyć :-) nadmanganian potasu, w aptece grosze kosztuje :-) Hania po porodzie miała odparzenia na szyjce, bo źle umyta była i w tym a myli, pięknie zeszło po pierewszym razie.
Aniawos buźkę też tym można myć :-)

dziewczyny, nie wiecie co to mogą być za plamki przy skroni. wczoraj znikły a pojawiły eis na policzku, a dzisiaj ta z policzka już znika

P1090608.jpg

my małyśmy coś podobnego jeszcze w szpitalu rumień toksyczny nie groźne i samo schodzi u nas był ok 2 tyg. jedne plamki znikały drugie sie pojawiały. ale nie widze dobrze na tym zdjęciu wiec pewna nie jestem. tylko że moja to miała wszedzie

sprawdziłam i u ciebe to nie jest ten rumień bo on sie pojawia do 48 godz po narodzinach.

może jakieś uczulenie najlepiej popytaj położnej lub lekarza przy następnej wizycie

Ostatnia edycja:
Ja również polecam kąpiel w kalii lub krochmalu- u nas podziałało. Te metody naszych mam, (że tak powiem) są najlepsze. Mąka ziemniaczana na odparzenia też jest bardzo dobra, ja zaopatrzyłam się też w razie czego w parafinę, ale na szczęście nie mamy problemu z odparzeniami, a stosuję chusteczki z Nivea za każdym razem przy przebieraniu pampka.

Motylla mój starszak dostał odparzenie od pieluch później od chusteczek, a ciągle używasz tych samych czy zmieniłaś?? NA odparzenia polecam mąkę ziemniaczaną na suchą skórę. Lepszy efekt jest jesli na dupcie położysz mokry i zimny gazik i na to posypiesz mąką- rada pediatry
A jeśli chodzi o maści to musisz sama wypróbować jedej pomoże alantan, linomag, termentiol a innej sudocrem. Życzę szybkiego powrotu do zdrowej różowiutkiej pupci ;-)
Na początku używałam pampersów, a jak się skończyły to pieluch dada. A teraz to zupełnie innych żeby
właśnie sprawdzić czy to od pieluch.

a ja mam pyt dotyczące kupki moj Gabiś strasznie się przy nich męczy od kilku dni i jak wcześniej miał wodniste strzelające to teraz ma gęste strasznie i zastanawiam sie czy nie powinnam go przepajać?? czy ja mam więcej pić?? sama nie wiem..

My też nie mamy problemów z odparzeniami. Pupcie przecieram chusteczkami Toddies z Nivea Baby ( są rewelacyjne) i od czasu do czasu potraktuje sudocremem.

Naszemu maluszkowi przez te kolkowe krzyki i to ze sie pocil przy tym niemilosiernie powyskakiwalo sporo potówek na czole i buźce. Polozna mowi, ze samo zejdzie, ale moze macie jakies rady ?

reklama
mi lekarka kazała te wypryski na twarzy octeniseptem traktowac, tzn brac na wacik i tak przykładać to krostek. u nas wysypka schodzi wiec chyva to był nabiał u mnie w diecie bo nie jem i jest lepiej

Do góry