Dziewczyny a macie jakiś sposób na potówki. Mojemu wyszły na szyjce i podbrodku a także na udach (w miejscu gdzie pieluszka styka się ze skórą). Wiem, żeby nie przegrzewać i wietrzyć mu te miejsca, ale np jakaś kąpiel w krochmalu???? Macie jakieś sposoby?
reklama
sylwiczka21
Zaangażowana w BB
u mnie też była w pępuszku taka żółta kuleczka położna nazwała to ziarniną i kazała przemywać spirytusem i już prawie nie ma. pępek też był brzydki taki ślimaczek ale już się troszkę wchłonął i zrobiła się dziureczka.Ja też bedę szczepić skojarzonymi, tylko nie wiem czy 5 czy 6w1. Iga miała 5 w1 i było wszystko super. Jest to jakiś koszt, ale nie wyobrażam sobie żeby kuć małą 3 razy..brrrr....
Nam już skóra nie schodzi..za to martwi mnie pępek, odpadł, ale jest brzydki, została taka żółta kulka, położna i lekarz kazali jeszcze psikać i zobaczymy na kolejnej wizycie, bo jak to się nie skruszy, to będą małej lapisować- nie wiem co to znaczy, muszę poczytać..
ja też szczepię skojarzoną przy pierwszej córci sie sprawdziło i było wszystko ok i liczę ze teraz też bedzie.
Teofilesia u mnie pomagało nieprzegrzewanie. czesta zmiana pieluszki może pomoże.
Ostatnia edycja:
sylwia8708
Fanka BB :)
Tofilesia kąpiel w krochmalu, zasypywać mąką ziemniaczaną, kąpieli w kali. Kiedyś słyszałam żeby przetrzeć spirytusem
magda1977
mamusia 03.02,10.05,09.11
Dobrym sposobem też jest przemycie gazikiem ze spirytusem
Gośka_W
Wrześniowa mama Martynki
Dziewczyny, w czym kąpiecie swoje maluszki, bo ja dzisiaj kupiłam OILLAN EMULSJA NATŁUSZCZAJACA DO KĄPIELI 500 ml (1833744537) - Aukcje internetowe Allegro a tam pisze,że od 6 miesiąca i zgłupiałam, myślałam że o tym pisałyście.
gosia
ja kapie w tym Oilatum Soft , emulsja , do kąpieli , 150 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
ja kapie w tym Oilatum Soft , emulsja , do kąpieli , 150 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
magda1977
mamusia 03.02,10.05,09.11
Też uzywam olilatum ale teraz chce kupić Emolium,tanszy odpowiednik
EMOLIUM EMULSJA DO KĄPIELI 400 ml APTEKA (1826629482) - Aukcje internetowe Allegro
używałam balsamu przy młodszej córce jak miała sucha skórę
EMOLIUM EMULSJA DO KĄPIELI 400 ml APTEKA (1826629482) - Aukcje internetowe Allegro
używałam balsamu przy młodszej córce jak miała sucha skórę
kasica212
Sanka & Samka
ja używam emolium
Pochwale się dziś odpadł nam kikut - wreszcie, jeszcze teraz środek pępka musimy przemywać ale na razie to tylko wpuszczam tam spirytus
Pochwale się dziś odpadł nam kikut - wreszcie, jeszcze teraz środek pępka musimy przemywać ale na razie to tylko wpuszczam tam spirytus
aniawos mi właśnie pediatra polecał te szczepionki skojarzone, juz nie chodzi ponoć o samo kłucie, ale one są lepsze i lepiej je dzieci tolererują i jest mniej komplikacji
gośka ja tez używam oilan nawet nie doczytałam ze jest od 6 miesiąca, ale Franek dobrze go toleruje ma ładna skórę więc nie zmieniam
gośka ja tez używam oilan nawet nie doczytałam ze jest od 6 miesiąca, ale Franek dobrze go toleruje ma ładna skórę więc nie zmieniam
reklama
Zauważyłam,że na ciuszkach mój maluszek ma jakieś plamy brązowe. Okazało się,że coś się sączy spod kikuta. Czy powinnam to psikać osceniseptanem czy wystarczy jak przemyję gazikiem ze spirytusem? Mam nadzieję,że tam nic złego się nei dzieje. Doradźcie, bo zaczynam panikować