reklama
Gośka_W
Wrześniowa mama Martynki
U nas też na bodach są takie plamy jakby z krwi od pępka. Też nie wiem co z tym robić, minął już drugi tydzień a pępek bez zmian, taka czarna kulka w środku i ani myśli odpaść.
ellsi
Fanka BB :)
Gośka ale pępek sam w sobie odpadł czy nie? U mnie po odpadnięciu pępka zbierała się tam krew i zasychała. Położna kazała to za każdym razem oczyszczać - czyli na chama patyczkiem moczonym w spirytusie wycieram tą zaschniętą krew i zostawiam to czyste (Małą to nie boli - może tylko troszkę denerwuje). Niby jak nie robi się tego to później może zarosnąć i ropieć.
magda1977
mamusia 03.02,10.05,09.11
Ja tez robiłam tak jak Ellsi,po odpadnięciu kikuta czyściłam patyczkiem nasączonym spirytusem aż nie pojawiała się krew.
Iguana_
Fanka BB :)
Ja polecam do kąpieli Balneum (choć podobno skład taki sam jak Oilatum soft) oraz do pielęgnacji maluszków kosmetyki firmy Weleda. Są bardzo naturalne, ziołowe: balsam, oliwka, krem do ciała i do twarzy, olejek do kąpieli.
A na zaczerwienioną pupkę i odparzenia nie ma nic lepszego niż Sudocrem.
A na zaczerwienioną pupkę i odparzenia nie ma nic lepszego niż Sudocrem.
Anisen
kochamy Cię mocno
my tylko emolium i jestem zadowolona - skóra prześliczna.
a co do sudocremu trzeba samemu potestowac. nasz drugi szkrab tez na niego źle reaguje - całe małe opakowanie oddałam znajomej.
a co do sudocremu trzeba samemu potestowac. nasz drugi szkrab tez na niego źle reaguje - całe małe opakowanie oddałam znajomej.
Gośka_W
Wrześniowa mama Martynki
nie wiem czy odpadł, chyba nie, to jest taka czarna kulka wepchnięta w środek pępka, taki jakby wielki strup.
magda1977
mamusia 03.02,10.05,09.11
Ja mam sudocrem i mały na niego dobrze reaguje.Mam nawet spory zapas bo z cztery opakowania i czasem jak dziewczynki cos "tam "poszczypuje to im smaruje i pomaga bardzo.
A ja właśnie siedzę sama bo rodzinka wybyła na impreze basenową do koleżanki mojej Julki.Bartus spi obok więc mam czas na forum
A ja właśnie siedzę sama bo rodzinka wybyła na impreze basenową do koleżanki mojej Julki.Bartus spi obok więc mam czas na forum
nie wiem czy odpadł, chyba nie, to jest taka czarna kulka wepchnięta w środek pępka, taki jakby wielki strup.
czyli kikut odpadł. strupek tez odpadnie u nas wyglądało to tak samo i mniemartwiło na początku i zaschnięta krewka też z niego odpadała. Ale położna i lekarka uspokoiły że tak ma być. Ja psikałam tylko octeniseptem , i najpierw odpadł wielki stróp a potem zrobił się jeszcze jeden mniejszy.
reklama