reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Pielęgnacja maluszka

My używaliśmy dotąd Oilan - taka tańsza wersja Oilatum. I już niczym nie musiałam Franka smarować - miał suche nóżki po urodzeniu, a to mu ładnie skórę natłuściło. Teraz przeszliśmy na Hippa, który się dolewa do kąpieli - bo tańszy ;) I też jest fajnie. Tylko że Hipp się pieni, Franek tapla się rękami w wanience, a potem cała piana idzie do buzi ;)

reklama
Ja używam Oilatum. Kupuję z importu równoległego i jest około 10 zł tańszy od tego co jest normalnie w aptekach. Testowałam przy Mateuszu Oilan i to nie to samo jednak co Oilatum.

Ja używałam Oilatum dokąpieli,ale mimo to i tak smarowałam go oliwką :-)
Teraz używam Jonson's do ciała i włosów plus oliwka.Taniej wychodzi :)
I tak jak pisała samantaa Linomag super natłuszcza,ja stosuję do smarowania pupki a i z ciemieniuchą dał sobie radę :-)

Ja na początku używałam Oilatum, ale z niecierpliwością czekałam, aż skończy się opakowanie. A to dlatego, że i tak używałam oliwki bo słabo natłuszczał, a poza tym dla mnie to on sprzyja jedynie oblepianiu się brudu. Bo jak można umyć się w czymś tłustym? Miałam wrażenie, że tylko dokłada kolejne warstwy.

Przerzuciłam się na mydełko z Nivei i z tejże firmy oliwkę, a ostatnio zamiast niej używam mleczka intensywnie nawilżającego. Skórka jest piękna, zero odparzeń i suchości. I nie muszę juz stosowć ani kremów do pupy, ani Bepanthenu.

Mam pytanie dotyczące czyszczenia paznokci. U nas mimo krótko obciętych paznokci zwłaszcza u nóżek zbiera sie brud. Jak go usunąć u tak małego dzieciaczka???

przy kąpieli dobrze namydlić i potrzeć chwilkę ręką, ew. małą gąbeczką albo tymi nożyczkami do obcinania ( użyj jak pilniczka ), ale może to nie brud tylko jakieś śpioszki albo skarpetki farbują

dziewczyny pomocy mam problemy z szyjką małej ciagle sa jakieś zaczerwienienia zatarcia już nie wiem jak sobie z tym radzić bo dwie brody wychodowane więc za dużo miejsca tam nie ma a jak posmaruje kemem to zbieraja się tam wszystkie okruchy włosy itd. nie mam już pomysłu

reklama
KAsia - u nas podobnie, ale ja niczym nie smaruję, myję tylko dokładnie, a w ciągu dnia przecieram chusteczką huggies pure. Ma lekkie zaczerwienienia, ale odkąd przestałam smarować oliwką jest lepiej.

Do góry