reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja maluszka

Ja gdzieś ostatnio wyczytałam, że oliwka jest dla noworodków dobra, a dla niemowlaków już nie - zatyka pory czy tam coś. I że dla "starszych" dzieci lepszy jest po prostu krem nawilżający.
Chociaż z tymi kremami to też przestałam przesadzać - był czas, że smarowałam pupę po każdej zmianie pieluchy, teraz smaruję tylko po kupie (czyli 1-2 dziennie) i po myciu. I mam wrażenie, że skóra jest dużo dużo lepsza. Przedtem krem zbierał się w fałdkach, trzeba było go czyścić na każdym razem. Inna rzecz, że kiedyś kupy były w zasadzie przy każdym przewijaniu.

reklama
tez przecieram szyjkę ale zobacze jeszce efekty jakie beda po zasybce

dodam że nasza skórka była bardzo sucha mimo smarowania robiły sie strupki na nogach teraz do kąpieli używam ziajki dla niemowląt natłuszczający a do smarowania krem do ciała emolium i jest super!!! z tej serii mam tez szampon do włosów nawilżający i problemu z ciemeniuszka już za nami

Ostatnia edycja:
cristalrose nam pediatra powiedziała że ta szyja jest skazowa i kazała ograniczyć białko zauważyła że mała też sie drapie czy tobie lekarz coś mówiła??

Słuchajcie, bo jedziemy na majówkę - pogoda ma być piękna no i wiadomo dziecka nie wystawiamy na słońce ale na pewno nie da się upilnować żeby 4 dni było w cieniu - czy można stosować jakieś kremy z filtrami u dzieci - a może są jakieś takie specjalne - macie coś takiego?

Słuchajcie, bo jedziemy na majówkę - pogoda ma być piękna no i wiadomo dziecka nie wystawiamy na słońce ale na pewno nie da się upilnować żeby 4 dni było w cieniu - czy można stosować jakieś kremy z filtrami u dzieci - a może są jakieś takie specjalne - macie coś takiego?
tak ja mam z nivea baby 30 od pierwszych dni zycia. Kupiłam w Smyku

Panaten z filtrem na słoneczne dni.

ja mam mustele faktor 50

reklama
cristalrose nam pediatra powiedziała że ta szyja jest skazowa i kazała ograniczyć białko zauważyła że mała też sie drapie czy tobie lekarz coś mówiła??

Nie. Cyprian ma tylko lekko zaczerwienioną szyjkę, ale to od drugiego podbródka:-D Ja od drugiego miesiąca niczym już go nie smaruję, tylko jak się spoci czy ubrudzi przecieram mokrymi huggiesami pure, one są jak wacik nasączony wodą, mało tam chemii. Może spróbuj przecierać wacikiem z wodą i nie smaruj niczym. A ta skaza to na szyi tylko???

Do góry