reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja maluszka

kremik mam z rosmana ale nie smaruje bo któraś dziewczynka pisała że to nie za dobre

właśnie szyjkę ma czerwoną najczęściej z lewej strony i ją drapie a pani doktor zawsze mówi a tak to skaowe takie proszę ograniczyć nabiał i nawilżać

reklama
mały problemik mamy - moje dziecię raczej do tych pucołowatych należy i ma główkę 'wkręconą' w tułów tak że jak siedzi czy leży to praktycznie szyjki nie widać i tam w tych zgięciach od gorąca robią jej się takie czerwone kreski - jeszcze może nie odparzenia ale takie bidna ma czerwone. Talkujemy ale to nic nie daje - czym to można posmarować?

Sun, ja bym po prostu przemywała dokładnie przy kąpieli. Puckowi szyję da się umyć tylko jak jest na brzuchu w wanience - inaczej się kuli :) Na fałdki nie ma siły. Szyja u nas to już w ogóle ciężka sprawa, bo przez pół dnia Pucek tam resztki jedzenia magazynuje ;) Ważne, że skóra nie pęka, nie wysycha.

Nam pomaga kąpiel zwykłe smarowanko i częste wietrzenie szyi, to znaczy leżymy jak najwięcej w tym na brzuchu ile się da! Pozycja wbijająca głowę w tułów tylko w nosidle się zdarza:-D.

Dziewczyny, myjecie maluchom ząbki szczoteczką? Igor ma dwa i póki co myjemy tetrą, ale zaczynam zastanawiać się nad kupnem szczoteczki :)

Ratunku!!! strasznie odparzone mamy jajeczka..Lata goły, maka, sudocrem, nivea i nic nie pomaga :-( I takie mam wrażenie, że jak soczki mu podałam to mu odparzyło :-(

reklama
Do góry