reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja maluszka

reklama
Antylopka, odwracasz młodego na brzuch w kąpieli?:) Muszę spróbować, bo Franek strasznie lubi wodę i już czas, żeby sobie ciut dłużej w wanience posiedział :)

nie uwazamy z wodą-mąż kąpie, ja potem koniuszkiem recznika wytre co sie do ucha dostało i juz.
Moja Ala to z jezykiem n austach sie kąpie i tylko czeka zeby jakaś mydlinka skapnęła od razu mlaska:) a mąż tez ją na brzuch odwraca zeby lepiej szyjke z tyłu umyć i plecki dokładnie

Czym myjecie buźkę swoich dzieci, czy nadal samą wodą???
jak się jakieś krostki pojawiają, to przegotowana wodą, jak jest ok, to zwykłą wodą. Smaruję buźkę tym, czym i całe ciałko - mleczkiem nivea, to takie w niebieskim pudełku - super jest:tak:

Czym myjecie buźkę swoich dzieci, czy nadal samą wodą???
jak się jakieś krostki pojawiają, to przegotowana wodą, jak jest ok, to zwykłą wodą. Smaruję buźkę tym, czym i całe ciałko - mleczkiem nivea, to takie w niebieskim pudełku - super jest:tak:

Antylopka, odwracasz młodego na brzuch w kąpieli?:) Muszę spróbować, bo Franek strasznie lubi wodę i już czas, żeby sobie ciut dłużej w wanience posiedział :)
ja też odwracam, wtedy mogę dokładnie plecki i dupcię umyć:-D

u nas mąż też odwraca małego, żeby plecki i dupcie umyć...
tylko mały tak jak uwielbiał się kąpać to ostatnio nie chce się pluskać i ryczy. nie wiem co się stało, czy sobie gdzieś nie chlapnął wodą czy co... jakoś trzeba go znowu do kąpieli przekonać

reklama
Ja odwracam Madzię od 1 kąpieli, najpierw kąpiemy się na pleckach a potem na brzuszku. Uszka zawsze się zamaczają, ale wydaje mi się, że to ok, w końcu jak maluchy chodzą na basen to się zanurzają całkiem i jest ok. Twarz myję zwykłą wodą a smaruję też tym czym ciałko czyli Nivea aksamitne mleczko.

Do góry