reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja maluszka

My używaliśmy dotąd Oilan - taka tańsza wersja Oilatum. I już niczym nie musiałam Franka smarować - miał suche nóżki po urodzeniu, a to mu ładnie skórę natłuściło. Teraz przeszliśmy na Hippa, który się dolewa do kąpieli - bo tańszy ;) I też jest fajnie. Tylko że Hipp się pieni, Franek tapla się rękami w wanience, a potem cała piana idzie do buzi ;)

reklama
Ja używam Oilatum. Kupuję z importu równoległego i jest około 10 zł tańszy od tego co jest normalnie w aptekach. Testowałam przy Mateuszu Oilan i to nie to samo jednak co Oilatum.

Ja używałam Oilatum dokąpieli,ale mimo to i tak smarowałam go oliwką :-)
Teraz używam Jonson's do ciała i włosów plus oliwka.Taniej wychodzi :)
I tak jak pisała samantaa Linomag super natłuszcza,ja stosuję do smarowania pupki a i z ciemieniuchą dał sobie radę :-)

Ja na początku używałam Oilatum, ale z niecierpliwością czekałam, aż skończy się opakowanie. A to dlatego, że i tak używałam oliwki bo słabo natłuszczał, a poza tym dla mnie to on sprzyja jedynie oblepianiu się brudu. Bo jak można umyć się w czymś tłustym? Miałam wrażenie, że tylko dokłada kolejne warstwy.

Przerzuciłam się na mydełko z Nivei i z tejże firmy oliwkę, a ostatnio zamiast niej używam mleczka intensywnie nawilżającego. Skórka jest piękna, zero odparzeń i suchości. I nie muszę juz stosowć ani kremów do pupy, ani Bepanthenu.

Mam pytanie dotyczące czyszczenia paznokci. U nas mimo krótko obciętych paznokci zwłaszcza u nóżek zbiera sie brud. Jak go usunąć u tak małego dzieciaczka???

przy kąpieli dobrze namydlić i potrzeć chwilkę ręką, ew. małą gąbeczką albo tymi nożyczkami do obcinania ( użyj jak pilniczka ), ale może to nie brud tylko jakieś śpioszki albo skarpetki farbują

dziewczyny pomocy mam problemy z szyjką małej ciagle sa jakieś zaczerwienienia zatarcia już nie wiem jak sobie z tym radzić bo dwie brody wychodowane więc za dużo miejsca tam nie ma a jak posmaruje kemem to zbieraja się tam wszystkie okruchy włosy itd. nie mam już pomysłu

reklama
KAsia - u nas podobnie, ale ja niczym nie smaruję, myję tylko dokładnie, a w ciągu dnia przecieram chusteczką huggies pure. Ma lekkie zaczerwienienia, ale odkąd przestałam smarować oliwką jest lepiej.

Do góry