reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja maluchów

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Pokusiłam się na promocjach i kupiłam najpierw gigapack, czyli 150 sztuk, a później jeszcze dwa jumbopacki (2*82 sztuki) :) I jeszcze dostaliśmy od cioć paczkę Pampersów (70 szt) i paczkę Happy (64 szt) :) Przez 2 tygodnie zużyliśmy około 90 pieluszek, czyli wg moich obliczeń mamy zapas na następne 8 tygodni :-) Najwyżej będę sprzedawać :p

Ale mam nadzieję, że moje dziecko nie będzie ważyć 9kg w wieku 4 miesięcy, bo będzie chyba wtedy wystawał ponad najwyższą linię w siatce centylowej :-D

no i tak patrze na zdjęcia Waszych maluszków, podnoszą już główkę leżąc na brzuszku a moja pomimo ukończonych 3 miesięcy leży plackiem :(

Krewetka ja wlasnie ostro studiuje..bo mi sie wydaje ze moj tez juz powinien dzwigac ta glowe a tu nic..len straszny. Jak byl mlodszy to wykazywal jakas chec cwic<zenia miesni karku na przewijaku po kapieli jak mu smarowalam plecy..a teraz jua nawet to nie. Przekladam go na plecy i bach ciezka glowa lezy i tylko najwyzerj w prawo i lewo ale nic do gory pod katem wiekszym niz 45 stopni.
Jak go trzymam na rekach to ma momenty ze ja trzyma sztywno ..ale zazwyczj kiwa sie ta glowa jeszcze na boki.
czesto go klade na brzuchu bo on uwielia spac w tej pozycji ale wlasnie konczy sie na spaniu....wszelkimoje prpby pokazywania zabawek w celu podnoszenia glowy do gory koncza sie snem Mateusza heheh

Tlumacze soebie to tym ze Mateusz urodzil sie ponad 3tygodnie przed czasme i moze poptrzebuje wiecej czasu na dzwiganie glowy i trzymanie jej sztywno.

Jesli do nastepnej wizyty nie zrobi postepow to skosultuje to z pediarta ..moze wysle nas do jakiegos osteopaty...zeby jakies cwiczenia specjalne robic

strega, Lilianka urodziła sie 24 dni przed terminem, na wczorajszej wizycie lekarz powiedział ze odruchy ma na 1,5-2 miesiące a ona ma już 3,5 :( jakoś wcześniej nie zwróciłam uwagi ze główki nie podnosi, dlatego uważam ze jeśli cokolwiek cie niepokoi to warto to skonsultować z lekarzem lub rehabilitantem

patyczkiem,ale nie wkładam do środka, tylko tak jak widać z wierzchu, no i całą małżowinę też- tak jak polożna pokazała tak robię, ;-)
właśnie się czaję aby mu pazurki obciąć, ale ciagle co podejdę to się budzi a dopiero co od rana usnął

reklama
patyczkiem,ale nie wkładam do środka, tylko tak jak widać z wierzchu, no i całą małżowinę też- tak jak polożna pokazała tak robię, ;-)
właśnie się czaję aby mu pazurki obciąć, ale ciagle co podejdę to się budzi a dopiero co od rana usnął

a robisz to zwyklymi patyczkami czy tymi dla dzieci?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry