reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja maluchów

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja na poczatku, tak do poltora roku dziecka, to bede napewno tylko kosmetykow i chusteczek z Musteli uzywac, a pieluch z Pampersa, a dalej niz poltora roku, to sie zobaczy.

Aga wyprobuj chusteczek z Musteli, troche drozsze, ale nie zawiedziesz sie.

reklama
Z Musteli zostalo mi jeszcze dokupic na poczatek olejek do masazu i krem regenerujaco zmiekczajacy sucha skore Stelatopia, bo jak to Mulat, napewno na poczatku bedzie mial bardzo sucha skore, a potem jak sie skora unormuje, to przejdziemy na jakis lzejszy kremik, czy mleczko tez z Musteli.

dokladnie tak ale jedna z tych czesto kupowanych aptecznych tez jest od pozniejszego wieku a z tego co czytalam w necie to wszystkie sa uzywane od poczatku.
Nataliak i będziesz od poczatku jej uzywać?

ja mam zawsze w domu pampers clean & play a ostatnio kupilam pampers naturals (zielone smierdza jak bambino, musze wyprobowac fioletowe czyli lawendowe). do pupy maluszka sie slabo nadaja bo przede wszystkim zawieraja wiecej chemii niz pampers sensitive ale do innych nieczystosci sa super. no i clean & play wygrywaja ze wzgledu na zapach.
Od dziś w carrefour są chusteczki Clean&Paly 4x72szt po 14,99zł opłaca się?

nivea do noska owszem bedziemy uzywac od poczatku. w skladzie jest taki jak inne, natomiast informacja ze jest od 3miesiaca zycia dotyczy tylko budowy rozpylacza, po prostu trzeba ostrozniej go uzywac.
a clean & play oplaca sie ale nie polecam tych chusteczek dla noworodka, do lagodnych nie naleza a do tego maja silny zapach.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja będę używać chusteczek pampers przynajmniej początkowo bo dużo ich nakupiłam w tych promocjach :) Pieluchy też początkowo pampers potem huggies albo happy, albo jeszcze inne z rossmana czy lidla na przykład. Natomiast kiedy dzidzia osiągnie roczek zaczniemy uczyć korzystania z nocniczka :) Wiadomo, że łatwo nie będzie ale ja chcę jak najszybciej odejść od pieluch ewentualnie stosować je tylko na noc.

nivea do noska owszem bedziemy uzywac od poczatku. w skladzie jest taki jak inne, natomiast informacja ze jest od 3miesiaca zycia dotyczy tylko budowy rozpylacza, po prostu trzeba ostrozniej go uzywac.
a clean & play oplaca sie ale nie polecam tych chusteczek dla noworodka, do lagodnych nie naleza a do tego maja silny zapach.
Nataliak wielkie dzięki

hmm. ale masz na myśli używanie gdy dzieciak bedzie mieć zapchany nosek? bo tego nie uzywa sie na co dzień prawda?

reklama
Tutaj kaza codziennie maluchom psikac w nos, przy toalecie po kapieli sie to robi. Tylko polecaja do tego normalne serum fizjologiczne w tych jednorazowych plastikowych buteleczkach. Te same, ktore jest i do oczek. Chodzi o wypulkanie nieczystosci z noska, tak zamiast gruszki. A sol morska to na katar, bo to juz takie silniejsze.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry