reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja maluchów

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
JustMe jeśli chodzi o mnie to ja nie będę prała wózka. Za to wszystko inne tak; ostatnio położna na zajęciach powiedziała nam jak to "młoda" mama zabrała do szpitala ubranka dla swojego dziecka i wszystkie były z metkami!!!

A co do kosmetyków dla maluszka, to kupiłam wszystko z Nivea, na początku kupiłam płyn z j&j ale po konsultacjach ze znajomymi, jak również w szkole rodzenia nam odradzano tą firmę więc najwyżej ja będę go używała.
Jeśli okaże się że Malutka będzię miała wrażliwą skórę to wtedy kupie jakieś emolienty w aptece:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
....nie pamiętam, czy już o tym pisałyśmy, ale dajcie znać czy zamierzacie prać jakąkolwiek część wózka? Ja zastanawiam się nad upraniem wnętrza gondolki....

ja nie będe prać wózka ani wewnatrz anie z zewnatrz :)

własnie dostałam paczke z kosmetykami Ziajki dla Małej.......robie test kremu na odparzenia na moim scharatanym od kataru nosie....no i miły efekt i nie szczypie jak po innych kremach......zamówiłam tez balsam po 1 miesiacu zycia ale na razie bede go sama stosować.
Pisałam ostatnio, że Ziajki nie mogłam nigdzie dostać, a mam cała serie w aptece pod nosem, bo podpisali umowe z firma Ziaja hehe
no ale ja polatałam i złapałam przez to cos grypopodobnego i teraz zdycham :( ale Ziajka milutko pachnie.

Cześc babeczki :-)

just me ja piorę wyściókę wózka bo wózek używany kupiłam, ale nową to bym sobie darowała. Dziecko boczków raczej nie dotyka buźką a na materacyku i tak się rzuci jakąś pieluszkę i pewnie pod nią podkład na wypadek przecieku - więc izolacja będzie. Najwyżej wystaw wózio na kilka tyg. przed porodem i zostaw do wietrzenia żeby zapach fabryczny materiału uszedł.

Dziś doszła do mnie paka z mustelli - wyciapałam się już tymi kosmetykami i kremami na odparzenia, i jestem zadowolona, ładny zapach i deikatne. Zastanawiam się czy nie dokupić jeszcze tego kremu do pielęgnacji pupy przy zmianie pieluch bo jest fajny i ma dobrą cenę - zniżka 66%.

Czy któraś z mam może określić w przybliżeniu ile miesięcznie schodziło wam tubek kremu i ich gramaturę, na pielęgnację pupy w poczatkowym okresie i później jak już tak często się nie zmienia pieluchy?

Artykuł o serii Oilatum Soft: Nowa linia Oilatum Soft Uroda - Nowości - Pielęgnacja - Artykuł - Pielęgnacja - Kosmetyczne nowości - Uroda - Polki - Kobieta - Nowości kosmetyczne na rynku
Jest tam wyraźnie napisane, że "Linia ta została stworzona głównie z myślą o osobach poszukujących kosmetyków do codziennej pielęgnacji skóry zdrowej, nie wymagającej użycia środków leczniczych, jakimi są obecnie dostępne produkty Oilatum z linii leczniczej. To delikatniejsze i bardziej kosmetyczne rozwiązanie dotychczasowej serii. Można ją stosować do każdego rodzaju skóry, szczególnie skóry delikatnej i wrażliwej. Linia Oilatum Soft przeznaczona jest do codziennej pielęgnacji niemowląt i dzieci"
Moja znajoma używa Oilatum Soft już rok dla swojej córci i jest bardzo zadowolona: skóra nawilżona, zero podrażnień.

Artykuł o serii Oilatum Soft: Nowa linia Oilatum Soft Uroda - Nowości - Pielęgnacja - Artykuł - Pielęgnacja - Kosmetyczne nowości - Uroda - Polki - Kobieta - Nowości kosmetyczne na rynku
Jest tam wyraźnie napisane, że "Linia ta została stworzona głównie z myślą o osobach poszukujących kosmetyków do codziennej pielęgnacji skóry zdrowej, nie wymagającej użycia środków leczniczych, jakimi są obecnie dostępne produkty Oilatum z linii leczniczej. To delikatniejsze i bardziej kosmetyczne rozwiązanie dotychczasowej serii. Można ją stosować do każdego rodzaju skóry, szczególnie skóry delikatnej i wrażliwej. Linia Oilatum Soft przeznaczona jest do codziennej pielęgnacji niemowląt i dzieci"
Moja znajoma używa Oilatum Soft już rok dla swojej córci i jest bardzo zadowolona: skóra nawilżona, zero podrażnień.

Już kiedyś wklejałam ten opis właśnie :) To zostałam źle zrozumiana a chodziło mi właśnie o tę subtelną różnicę że Oilatum Soft jest to skóry ZDROWEJ w odróżnieniu od zwykłego Oilatum który stosuje się do skóry z problemami, chorej czy jak kto tam nazwie :)
Dlatego ja będę stosować właśnie Oilatum Soft bo jest do skóry zdrowej tak samo jak płyn do kąpieli Hipp czy Nivea (Oilatum dodatkowo ma parafinę). W razie alergii skórnych czy suchej skóry wtedy Oilatum zwykłe (nie soft) bo tylko ono jest lecznicze. A to że produkty Oilatum są sprzedawane tylko w aptekach wcale nie świadczy o tym, że są produktami jedynie leczniczymi (linia Oilatum Soft jest tego dowodem), kosmetyki Vichy też są sprzedawane wyłącznie w aptekach a do wyłącznie leczniczych nie należą :)

Ostatnia edycja:
JustMe5 ja nie piorę gondolki

Co do zabawek, to jak najbardziej trzeba je albo umyc wodą z płynem do naczyń albo wyparzyc wrzątkiem, bo tak samo jak z ubraniami- są pokryte chemią, a najbardziej do buzi dzieciak pakuje właśnie zabawki. Takie jest moje zdanie, chociaż za mega streylizacją nie jestem...

ja też wózka nie piorę, ale wystawię na dwór, bo jak dla mnie ma jakiś dziwny zapach- lepiej niech się przewietrzy :-)

ja mój musiałam do szafy schować ze względu na brak miejsca, poa tym do dziś ta pogoda straszna była..
ale może wyjmę chociaż gondolkę- niech się wietrzy

reklama
ja mój musiałam do szafy schować ze względu na brak miejsca, poa tym do dziś ta pogoda straszna była..
ale może wyjmę chociaż gondolkę- niech się wietrzy
a mój stoi u dziadków męża i babcia wyciąga go na zadaszony taras:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry