reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja maluchów

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
mam takie waciki :-)
czyli tylko woda i waciki? a jakieś mydełko, płyn czy coś?

nic a nic woda wystarczy:-) ja uwazam ze np mozna postawic kolo przewijaka wode w miseczce i zakryc np jakas pokrywka i niech sobie stoi i czeka na zmiane pieluszki a potem wylac i zmienic na czysta,ja tak robilam,bo husteczki sa ok,ale jezeli mozna woda to czemu nie?

reklama
A ja mam pytanie czy kupujecie sól fizjologiczną do przemywania oczków czy będziecie stosować samą wodę albo rumianek?
Bo szczerze mówiąc jestem zielona w tych sprawach i nie wiem co jest lepsze?
A co do noska w Rossmanie widziałam taki spray Nivea Baby warto go kupić czy raczej sobie darować?

do noska to ja polecam wode morska disne Mar kolor niebieski,dla dzieci i niemowlat jest swietna,bardzo dobrze sie aplikuje i jest wydajna,do oczek to ja bede stosowac narazie sama wode,a co do rumianku to wlasnie nie wiem czy on jest polecamy ma on wlasciwosci wysuszajce noi moze uczulac takze odradzam go! juz lepije przemywac oczka zaparzona zwykla czarna herbata,jak juz cos cos dzieje

Ostatnia edycja:
nic a nic woda wystarczy:-) ja uwazam ze np mozna postawic kolo przewijaka wode w miseczce i zakryc np jakas pokrywka i niech sobie stoi i czeka na zmiane pieluszki a potem wylac i zmienic na czysta,ja tak robilam,bo husteczki sa ok,ale jezeli mozna woda to czemu nie?

Na pupkę po kupce wystarczy sama woda? Nie chciałabym nadużywać chusteczek nawilżonych, przynajmniej na początku.

po kupce to jednak trzeba jakims plynem albo mydelkiem jesli nie chusteczkami bo przeciez bakterie trzeba zmyc.

podziwiam Was, że zamierzacie po każdej kupce myc dziecko pod kranem. Ja pokupiłam już sporo chusteczek nawilżających, wiec pewnie będę je stosowała. Mam 1 opkaowanie Musteli, 4 opakowania Pampers i 6 opakowań Dada, także zapasi niezły:))

na poczatku to jest problematyczne bo nie ma sie jeszcze pewnosci w trzymaniu dziecka no i robi te kupki czesto i rzadkie. ale potem to bierzesz pod pache, wsadzasz pod kran, rach ciach i po sprawie ;) obserwowalam jak moja kumpela to robi i musze przyznac ze wycieranie chusteczkami trwa dluzej ;)

Ja zamierzam po kupie myć pod kranem, tylko że u mnie jest ogromny bojler który ciągnie mnóstwo prądu i pewnie nie zawsze bedzie ciepła woda, wtedy chusteczki. I u znajomych też chusteczki.

Na suchą skórę dziecka do smarowania po kąpieli (bez główki) zamiast oliwki polecała też zwykłą PARAFINĘ KOSMETYCZNĄ.

No własnie, julienx już o tym pisała a ja zupełnie nie wiem o jaką tą parafinę chodzi, bo te w aptece są do użycia wewnętrznego - ciekła do picia na zaparcia i nawet przeczytałam na którejś z ulotek że zatyka pory. A teraz Chrupcia pisze o kosmetycznej, a ta kosmetyczna jest w formie kostki - stałej - którą się rozpuszcza w parafiniarce, no to chyba też nie o to chodzi. Czy ktoś mógłby pokazać w necie taką parafinę o jakiej pisze? :confused:

po kupce to jednak trzeba jakims plynem albo mydelkiem jesli nie chusteczkami bo przeciez bakterie trzeba zmyc.

No wypadałoby pozbyc się bakterii, a poza tym nie wiem czy sama woda da radę zmyć "stary" krem z pupy - a też chyba o to chodzi.:tak:

reklama
Witajcie...
Ja dla synka zawsze używałam chusteczek.. chyba że wysokość kupki była tak duża, że cycusiów widać nie było... wtedy pod kran.. ale to sporadycznie.. ja używałam tych chusteczek dzidziuś.. tańsze a rewelacyjne.. i mojego mega alegrika skórnego wogóle nie uczulały.. ciekawe czy jeszcze takowe są w sprzedaży...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry