reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja maluchów

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
jeszcze mi się coś przypomniało. mój młodszy o 6 lat braciszek jak był mały to strasznie rozrabiał i matka zawsze wiedziała, że jak jest cisza, to Mateusz coś majstruje.
raz jakoś dziwnie długo spał.. więc w końcu mama poszła zobaczyć co się dzieje.. wiedziała, ze z łóżeczka nie wyjdzie sam, ale ta cisza ją przerażała.
weszła do pokoju, a tam Mateusz calutki rozebrany, cały upaprany w kupie od stóp bo buzię:szok:
do tego łóżeczko i ściana też:-D:-D
mama jak to zobaczyła to wyleciała z pokoju i poszła wymiotować:-D
dopiero tata go wyjął i wszystko mył :-D:-D

reklama
z tym kranem to znajomej polozne juz w szpitalu pokazaly jak to robic, zreszta czesto wlasnie tak noworodki sa myte na oddziale wiec raczej nie ma przeciwwskazan. ja na pewno sprobuje o ile bede sie czula pewnie trzymajac leniuszka jedna reka :)

Dziewczyny niezłe opowieści.A mój synek ja był mały to mężuś go przebierał jak mu srujnal torpeda,to osrany był
Właśnie pediatra mi mówił ze chusteczki tylko poza domem żeby cały czas nie używać bo pupa delikatna.Ale ja się bałam go pod kran brać.Balam sie ze mu coś zrobię,to brałam miseczkę i podmywałam go.Zaczęłam go podmywać jak już był bardziej ruchliwy

właśnie mi uświadomiłyście, że te kupki, to mnie przerażają... do tej pory podchodziłam do tego tak, że to przecież będzie moje dziecko, ale opowieści o kupach w wannie i na ścianie nie tylko mnie rozśmieszyły, ale przeraziły

Dziewczyny ale temat...:-D
To moje cioteczne siostry jak były małe to ciotka zrobiła im budyń czekoladowy i zostawiła je same w pokoju ja pamiętam że poszłam do nich na chwilkę weszłam do pokoju a na ścianach było pełno "balasków"...wyglądało jak kupa a to był właśnie ten budyń:-D:szok:

A tak z innej beczki to ja już mam większość kosmetyków dla malutkiej...teraz jeszcze zakupy w aptece mnie czekają..

właśnie mi uświadomiłyście, że te kupki, to mnie przerażają... do tej pory podchodziłam do tego tak, że to przecież będzie moje dziecko, ale opowieści o kupach w wannie i na ścianie nie tylko mnie rozśmieszyły, ale przeraziły

estragon nie taki diabeł straszny...
dasz radę :-)

spoko, przyzwyczaisz sie, na poczatku az tak strasznie nie smierdzi, potem jest tylko gorzej ;P

estragon nie taki diabeł straszny...
dasz radę :-)
jak mi się młody tak usra pod pachy, to będę chyba po męża dzwonic, żeby z pracy szybko przyjechał albo po sąsiadkę:)). Ja wiem, że nie dam rady... Nigdy nie miałam zresztą styczności z takimi kupalami. W życiu nie zmieniałam pieluchy żadnemu dziecku...

spoko, przyzwyczaisz sie, na poczatku az tak strasznie nie smierdzi, potem jest tylko gorzej ;P

hahaha ale pocieszyłaś mi się właśnie wydaje, że na początku jest gorzej bo to cos nowego i śmierdi, a potem to już nos przyzwyczajony :-)
a jak bąbel będzie miał zatwardzenie, to będziemy prosić, aby w końcu kupa była

reklama
jak mi się młody tak usra pod pachy, to będę chyba po męża dzwonic, żeby z pracy szybko przyjechał albo po sąsiadkę:)). Ja wiem, że nie dam rady... Nigdy nie miałam zresztą styczności z takimi kupalami. W życiu nie zmieniałam pieluchy żadnemu dziecku...

a moze akurat Twój brzdąc będzie małe kupki robił :))
i pachnące fiołkami :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry