reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja maluchów

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
i to jest bardzo dobre rozwiazanie.....ja też myłam pupke wodą a chusteczki w domu żadziutko.... woda, woda, zdrowia doda.... :)

reklama
Nawet stosunkowo niedawno potrafiła 7-latkowi posypać mąką tyłek. Do jasnej cholery jak się dzieciak zaczął drapać, nie wiedziałam o co chodzi... W końcu młodemu zrobiłam awanturę z jakiej paki daje się oglądać i co gorsza jeszcze dotykać tam gdzie nikt nie powinien. Poza tym skoro są drzwi do łazienki to chyba po to by w tym miejscu dość intymnym być samemu, tym bardziej, że to kawał chłopa. Teraz ma 7 lat, ale jako 4-latek również był w tych sprawach samodzielny czy w domu czy w przedszkolu. Tylko niestety nie u teściów...
:szok::szok:

ja na Krystianku stosowalam np make ziemniaczana do kapieli,taki krochaml jagby,bardzo dobry byl jak synek dostal uczulenia po plynie nivea,co do pudrow to tez jestem na nie,zawsze byly po nich jakies takie dziwne krostki,puder zbieral sie w pachwinkach,nie nie najlepiej linomag,i tez tak mysle ze zaczne po kazdej zmianie pieluszki myc pupke woda,duza oszczednosc jednak

U mnie na początek napewno miseczka z wodą. To moje pierwsze dzieciątko i jak na razie nie wyobrażam sobie trzymania maluszka pod kranem jedną ręką.

A od kiedy można sadzać maluszka w leżaczku. Producent pisze 0+, ale ja jakoś nie mam przekonania, jak było u Was?

Ja byłam sadzana w leżaczku na drugi dzień od moich narodzin i żyję i nie mam żadnych problemów z kręgosłupem, stawami nic z tych rzeczy. Mój brat to samo. Ale normalne dzieci pierwsze dni przesypiają i bez sensu kłaść je spać w leżaczkach.. Niech śpią w łóżeczku jak mają taką możliwość. Ja będę sadzała w leżaczkach później.

napewno nie pod kran- nie mam takiej wprawy
a leżaczek, to podobnie jak pisze melodie, jeśli maluch dużo bedzie spał, to nie, ale tak sobie myślę, np. ja musze obierać ziemniaki na obiad, a brzdąc nie śpi, to moze wtedy do leżaczka

noworodka jak najbardziej mozna pod kran ale trzeba sie przelamac do tego ;) na pewno nie zrobimy dziecku krzywdy ale wiadomo ze trzeba nabrac wprawy.
a w lezaczku mozna klasc byle nie na dlugo i duzo tez zalezy od lezaczka, np te ktore mamy aga i ja maja mozliwosc regulacji oparcia i to jest ok bo rozkladaja sie tak ze maluch lezy a nie siedzi.

reklama
malucha mozna od narodzin tak sadzac,ale wlasnie lezaczek musi miec takie oparcie aby bylo lezace a nie siedzace,bron boze,wiecie roznie z tym spaniem u maluchow nie wolno zakldac od razu ze moje dziecko to bedzie wciaz spalo,ja tez tak myslalam a tu co? brak snu, drzemka 20 min i wstawanie,oj kiepsko wspominam tamte czasy i tak do skonczonych 5 miesiecy prawie,oby nasze wszystkie maluszki byly grzeczne

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry