- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
czyli kocyki też popiorę, mam nadzieję, że nic złego się z nimi nie stanie, ale jakoś przeraża mnie pranie ręczne
Aga kocyki popierz koniecznie ręcznie. Jesli są nowe to wystarczy je zmoczyc, lekko potarmosic i dobrze wypłukać...
a kocyka nie zniszczysz... za to wirowanie... dla kocyka... neeeeeee....
Potem jak sie człowiek nacieszy, a dziecko wszystko brudzi marcheweczką, ulanym mleczkiem, ciaga po ziemi...... to tam wrzucam do pralki... na maxa...
ale na samym poczatku to mi szkoda:-)
Nicole1603
Fanka BB :)
Któraś wspominała o paklankach(chyba w tym wątku;-))...zakupiłam dzis w carefourze. Rzeczywiście bardzo tanie - 50szt niecałe 5 zł to se od razu dwa opakowanka wzięłam a co ;-)
Coprawda moja koleżanka stwierdziła że to bez sensu i że ona by czegoś takiego nie kupiła ale tam...niech sobie gada ;-)
Piszcie kochane piszcie dobrze posłuchać doświadczonych mam:-)
Coprawda moja koleżanka stwierdziła że to bez sensu i że ona by czegoś takiego nie kupiła ale tam...niech sobie gada ;-)
Ja piorę wszystko oprócz materaca, materiałowe części wózka też bo w piwnicy stał. Dużo rzeczy mam używanych i wyleżanych latami w szafach, to koniecznie uprać trzeba. Kocyki ręcznie i to co ręcznie to poprasuję, ciuszki też poprasuję, tylko wózka prasować nie będę
U nas z kosmetykow, o ktorych piszecie jest tylko Nivea Bebe. Johnsona nie ma wcale, Oliatum tez nie, ani tych innych. Ja bede uzywac calej linii Musteli, jak wiekszosc tu ludzi. Uzywalam przy pierwszym, sprawdzila sie, a wiec pozostane. Nie bede eksperymentowac, no chyba, ze okaze sie, ze dziecko jest na nie uczulone i trzeba zmienic. Czesc ludzi uzywa tu serii kosmetykow z Mixa Bebe i czesc z Nivea Bebe, ktore sa od Musteli tansze, ale wydaje mi sie, ze i slabsze, patrzac na dostepnosc ich tylko w marketach, a Musteli tylko w aptekach. Wydaje mi sie, ze lepiej nie mieszac tych firm i uzywac juz calej linii z jednej. U mnie bedzie Mustela razem z kremami, mleczkami, niestety bo bebe Mulaci maja sucha skore i jestem zmuszona. Z tego tez powodu na samym poczatku bede uzywac serii Musteli do skory atopowej, a jak ta pierwsza noworodkowa suchosc minie przejde na te normalna Mustele. A do pupy od oparzen Mytosil bez perfum, bez konserwatorow. Na oparzenia sloneczne jezeli takie wogole beda masc Biafine, ktora sprawdza sie tez na wieksze odparzenia pupy. Od slonca mleczko do twarzy i ciala dla dzieci Vichy Capital Soleil 50+ bardzo wysoka ochrona od UVB i UVA. Bo i tak bedzie ladnie opalony i po co ma sie wiecej opalac.
Co prawda to prawdabardzo wysoka ochrona od UVB i UVA. Bo i tak bedzie ladnie opalony i po co ma sie wiecej opalac.
reklama
Któraś wspominała o paklankach(chyba w tym wątku;-))...zakupiłam dzis w carefourze. Rzeczywiście bardzo tanie - 50szt niecałe 5 zł to se od razu dwa opakowanka wzięłam a co ;-)
moje leża gdzieś do dziś w komodzie :-) kupilam ale jakos ich nie uzywałam. Mialam szczelny kosz... zreszta jak sobie pomyslalam, ze kazdą pieluche mam dodatkowo pakowac w folię... to mi szkoda srodowiska było...
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.