reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja maluchów

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
kurde to wy mialyscie dobrze bo moj to tak z 3 miesiace prawie nie spal w nocy, he w ogoe prawie nie spal i wciaz wyl i wyl i wyl,wiec u mnie byla zmiana pieluszki co 4 godzinki,as teraz jezeli drugi sunek bedzie spal napewno nie bede budzic oj nie nie:-)

na noc pampers w dzien dada lub lidl i o,no chyba ze go uczula wtedy jak najbardziej te ktore beda odpowiednie,ja juz mam olilatum dla synka,troche kosmetykow,noi robilam liste to jeszcze kurde sporo tego mi trzeba a oto przyklady

spirystus do pepka
waciki do przemywania twarzy sa takie fajne wieksze
sol fizjologiczna do oczu
cos na kolke
sobie plyn do hig intymnej
tantum rosa
koperek wloski
Viburcol na stany niepokoju
posciel,przescieradlo
przewijak
kocyk jakis
rozek usztywniany
podklady ginekologiczne sobie
maszynke do golenia he he:-)
pasta is zczoteczka do zebow:-) do szpitala
koszule nocna
klapki pod prysznic i kapcie na sale
podklady na lozko aby nie pobrudzic poscieli
pomadke ochronna bo starsznie wysychaja usta
husteczki do pupy dla maluszka
pampersy
smoczki uspokajajace
cos jeszcze:-)?

reklama
No to dziewczyny ja uzywalam
-proszku lovela i do tego plyn lenor sensitive a pozniej jak byl wiekszy to dzidzus czy bobas.
-kosmetyki do kąpieli.A co do kosmetyków jak był mały to go j&j uczulał i Nivea .Na poczatku jak mial wysypkę to uzuwalam emolium bo byl tanszy od oilatum ale później zmieniłam na oilatum bo ładny zapach był.W szpitalu tez używają olilatum bo było czuć ten zapach .A teraz to uzywam kosmetyki dla dzeck mojego z serii skarbu matki i jestem zadowolona.I chyba wyprobuje tego na mojej malej.A ja bedzie uczulona to kupie oilatum.
-olejuszka http://allegro.pl/item891448682_skarb_matki_olejuszka_przeciw_ciemieniuszce_30_ml.html Ta olejuszke mi pediatra polecila.Bo tez mialam problem z tym długo i to się najlepiej sprawdziło
-Chusteczki nawilżające do pupy.Tak samo chusteczki nawilzajace pampers sensitive bo one były jak dobrze pamietam z rumiankiem.U mnie natomiast sie sprawdzily chusteczki nawilzajace pampers BABY FRESH ,a uzywalam papersow pampers.W nocy si zdarzalo ze ze przebieralam
-benpathen bardzo dobry na brodawki i na odparzenia do pupy dla dziecka,np sudocrem sie u mnie nie psprawdził.A pozniej to uzywałam Nivea a odparzenia
-patyczki do uszu dzidzius
-gaziki
GAZIKI LEKO 70%spirytus do pępuszka 2szt (50gr/sz (918235832) - Aukcje internetowe Allegro
takiego czegos uzywalam do pepuszka i na zmiane z spirutusem.A co do kapieli to mozna moczyc bo mi mowila srodowiskowa ja byla u mnie po porodzie.Tylko po kapieli wtedy dokladnie oczyscic i zeby bylo sucho tam
-leki; sab simplex obowiązkowo,viburcol,sól fizjologiczna,paracetamol,koper wloski
-smoczek uspakajający Dopiero go urzylam jak wyszłam ze szpitala bo tak to ciągle płakał i nie wiedziałam o co mu chodzi:eek:
-butelke mala na herbatki
I chyba wszystko

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja napewno skusze sie na ta poduszke,cena nieiwelka wiec warto sprubowac,ja to modle sie tylko oby nasz drugi synek nie ulewal tak jak krystianek bo to straszna meczarnia byla dla niego i dla mnie zanim nie skoczyl 6 miesiecy,wtedy troche sie uspokoilo ulewanie,a tak to mordega i tyle:-(

ja chyba też się na nią skuszę, bo cena faktycznie nie za wysoka:tak:
przejrzę też inne przedmioty sprzedającego i moze coś się jeszcze dokupi :-)

.......właśnie sie nad tym zastanawiałam..... zapytam w szkole rodzenia, tam mi chyba poradzą najlepiej:-)

reklama
A ja mam taki trywialny problem :p
Nie wiem jak poukładać ubranka małej w szafce - rozmiarami, czy rodzajami (bluzeczki razem, śpiochy razem, body razem itd.)? :confused: Bo te rozmiary, to każdy inny jest cholercia... I nawet jak poukładam je tak "na oko" małe/średnie/większe, to zastanawiam się, czy jak np. w pierwszej szufladzie będę trzymać te małe rozmiary (np. 0-3 m-ca), to czy jak zaczną być w końcu za małe i przerzucę się na drugą szufladę (gdzie będą te trochę większe np. 3-6 m-ca), to czy nie okaże się, że część z tej drugiej szuflady będą już za małe...?

Jak to piszę to mam wrażenie, że ten problem jest jeszcze bardziej głupi niż sądziłam (nie ma jak samokrytyka :p)

Z kolei jak poukładam rodzajami, to ... będę miała pozapychane szuflady ciuszkami, z których i tak części nie będe używać i właściwie nie będę nigdy wiedziałą ile na daną chwilę mam dostępnych ubranek... sama nie wiem.

Cholercia, że też te dzieci muszą tak szybko rosnąć - same problemy :p
Ehh... głupoty piszę - nieważne :p

A Wy jak to planujecie?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry