reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja maluchów

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
do smarowania pupy PRZECIW odparzeniom nadaje sie wlasnie alantan i linomag z tych aptecznych, sudocrem NA odparzenia.

reklama
ja swemu czopki viburcol dawalam bardzo wczesnie,bo kolki byly okropne a on wlasnie uspakajaja,

i chyba tez bede tak robic ze nie bede kupowac drogich pamperswo,bo jednak szkoda kasy a jak maluszka nie beda podrazniac to bardzo fajnie,te dada z biedrobnki sa bardzo dobre i z lidla tez super

Aga jauzywałam maści alantan i była rewelacja, mała nie miała nigdy odparzeń...
ja na początek kupię pampersy a później zobaczę czy inne tańsze nie będą uczulały... to chyba kwestia czasu i dopasowania

Andziak moja corcia sie urodzila pod koniec wrzesnia, wiec takiego problemu z robactwem nie bylo, ale pamietam ze pierwsze lato to byl koszmar... siatki w oknach i do tego moskitiera nad łóżeczkiem, i do wózka ...a jak ja komary ugryzly to az musiałam jej podawac zyrtec bo takie napuchniete od ugryzienia miala (do tej pory jej to uczulenie na ugryzienia zostało), i fenisitlem smarowałam...

Asieek ja nie znam tego aspiratora, Frida u nas sie bardzo sprawdziła i chyba sie zdecyduje znowu na nia:tak:
W persilu zaczelam prac jakos jak Mała miala rok:tak: ale wtedy tego płynu nie było i prałam w proszku lub w żelu

ja swemu czopki viburcol dawalam bardzo wczesnie,bo kolki byly okropne a on wlasnie uspakajaja,

i chyba tez bede tak robic ze nie bede kupowac drogich pamperswo,bo jednak szkoda kasy a jak maluszka nie beda podrazniac to bardzo fajnie,te dada z biedrobnki sa bardzo dobre i z lidla tez super

Dada i pieluszki z Lidla są bardzo ok... tez je uzywałam jak maly byl starszy...
na noc pampers...

Czy Wy w nocy przewijałyscie malucha?

Bo ja nie... no chyba ze kupa wylewała sie bokami:-)
Tak nie mialam sumienia budzic...palic swiatła..

Raz tak zrobiłam, ze po nocnym karmieniu postanowiłam dziecko przewinac, to potem nie mogłam opanowac histerii bo tak mi sie rozbudził...

teraz tez chyba tak bede robic - Pampers na noc i spimy....:)

Wczoraj bylam u naszej Pani dermatolog i poleciła mi dla Antosia Atoperal Baby - emulsje do smarowania ciałka i piankę do kąpieli (po ok. 37 zł/ szt)
Powiedziala ze to jeszcze lepsze niż Oilatum

Antos ma teraz problemy z suchą skórką, zakupiłam specyfiki i od dzis kuracja...

Ja też nie budziłam do przewijania, chyba że po karmieniu nocnym mała się przebudzała, to wtedy tak. Ale jak miała ze 3 miechy to już nocka była bez zmiany pieluchy.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry