reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***Pielęgnacja listopadowych Bobasów***

reklama
Sugar no welasnie w aptece m i to samo powiedzialy
no wiec jeszcze raz zapytałam położnej...
a ona na mnie omało nie wyjchała z mordką że jak jej nie wierze to coś tam..
no wiec sie zamknelam:-)

ide we wtorek albo srode z malym do pediatry to sie zarientuje:-)

a mi powiedziała położna i pediatra w szpitalu ze wit K mam dawac jeśli nie będe karmic cycem:-) kurde co lekarz to inaczej mówi:-) heheh
moja położna tez mówiła żeby brac vitaK tylko jeśli karmię naturalnie
a pediatra że skoro podaje dziecku 2-3 butelki mleka sztucznego na dobę
to mam brać 1x 0,5ml

W szpitalu też dostałam instrukcje odnośnie podawania witaminy K podczas karmienia piersią.

Dziewczyny czy wy już obcinałyście paznokcie swoim pociechom czy czekacie aż się wykruszą te pierwsze? Ja jakoś nie mogę się przemóc, chyba taka odważna nie jestem :no:

mi sie udalo tylko jedna reke bo juz pozniej mala sie obudzila, dzis ja dopadne z druga jak bedzie twardo spala:-) mi kazala polozna woda utleniona paluszki polac i nozyczki przed obcinaniem i dlatego ona sie budzi-bo jej zimno w raczke.
Dziewczyny moja tesciowa wyznaje szkole kapania malej w kali i z zamaczaniem pepka:dry: i juz nie wiem co myslec, ona mowi ze jej dwoch synow tak bylo kapanych i pepki odpadly im podczas kapieli. A ja slyszalam ze pepka nie wolno zamaczac a kapanie w kali moze wysuszac i trzeba pozniej mocno oliwka wysmarowac. Myslalam ze kali sie dodaje jak malenstwo ma problemu ze skora a nie zeby pepek zdezynfekowac czy cus. Ona dzisiaj przychodzi kapac mala, nie wiem czy sie postawic i powiedziec ze jesli juz chce ja kapac to bez zamaczania pepka????:sorry2:

malinois..ja obicinam Marcelkowi paznokcie raż w tygodniu bo szybciutko mu rosną:tak:
my używamy obcinaczek maleńkich

kathe...ja też wiem ze kali używa sie jak są problemy ze skórą niemowlaczka a nie do pępka:dry:
jak się pępuszek zamoczy to nie ma tragedii,ważne zeby po kąpiueli dobrze spirytusem wytrzeć (to wysuszy;-))
ja bym na Twoim miejscu powiedział teściówce ze chciałabym kąpać bobaska jak Ciebie uczono,a nie jak kąpano 20 lat temu:cool2:
ale ja to generalnie nie lubię jak ktoś mi coś narzuca więc zrób jak uważasz:-);-)

reklama
też sie przymierzam do obcinania...

kurcze, dziewczynki, mojej Gabie wyskoczyły jakies białe ropne krostki na czółku, i się przenoszą.. jedna obok oczka jest i na policzku nastepna.. co to może być....:szok:

Do góry