reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

***Pielęgnacja listopadowych Bobasów***

dada kochana nie wygaduj glupot :cool2:
zadne adhd
to normalne ze macha lapkami, dzieciaczki jeszcze nie do konca potrafia kontrolowac swoje cialo
a pomysl jak sobie gimnastykuje lapki i nozki?
wszystko ok i zadnych odstepstw od normy:blink:

u mnie lulanie to kapiel, potem jedzonke, nosimy zeby sie odbila i kladziemy i juz
czasami mala lubi zeby potrzymac ja za raczke albo przytula sie do kocyka

reklama
Czesc Wam:-)

Powiedzcie mi dziewczyny jak ubieracie wasze maluszki w domku tzn ile warstewek maja na sobie zeby nie zmarzly i nie przegrzaly sie???
U mnie w domu jest temperatura utrzymana 21 stopni i zawsze mam dylemat jak maluszka ubrac i zdaza sie ze ubieram go potem sciagam jedna warstwe i tak w kolko a nie chcialabym zeby go przeziebic?????

POZDRAWIAM
KAINA

No to ladnie ja zdrowo przesadzalam raczej generlanie maly moj mial body z dlugim rekawkiem, kaftanik, spioszki z rekawkiem no i potrafilam skarpetki wciagac.
Teraz ma dwa rekawki bluzeczke lub body i spioszki.
A jeszcze potrafialm jak wyciagalam go z lozeczka kocykiem owinac, zdawalo mi sie ze jak ma chlodne raczki to jest mu zimno teraz troche przystopowalam z tym.

POZDRAWIAM
KARINA

Co do oczu to ja przemywam wodą morską lub wodą przegotowaną,nie ropieją mu oczy tak zebym sie martwić powinna,wygląda to tak jak u dorosłego człowieka po wstaniu śpichy w oczach ale nie wiem własnie czy to normalne u takich małych dzieci.

A co do ubrania to mój w domu jest w ubrany w body,na to bluzeczka i spodenki i skarpetki tak ze moze sobie fikać.
Do spania zakładam body i pajaca lub spodenki i koszulkę i bez skarpetek(podłapałam od Pati zeby sie małemu nóżki nie pociły)

A powiedzcie jak często czyscicie uszy dzieciom ?
Bo ja mojemu tak co 2-3 kąpiel i kurcze zbiera mu sie dosć duzo tej woskowiny waszym tez?

Karina zimne rączki nie świadczą o tym ze jest dziecku zimno,pytałam o to lekarza ale nie można pozwolić aby te rączki były non stop zimne,generalnie sprawdza sie stópki i na karku.

dokladnie
zeby zobaczyc czy dziecku zimno czy cieplo wystarczy dotknac karczku
raczki generalnie jeszcze sa chlodne bo maluchy maja jeszcze nie do konca ustawione krazenie
jak mawial moj pediatra- raczki maja byc jak szyba

co do ubrania to moja ma body na ramiaczka albo z krotkim, na to bluzeczka z dlugim, spodenki bawelniane i skarperki
wszystko z cienkiej bawelny

Ja czyszczę uszy małej co dwa dni. Też sporo jej się tej woskoiny zbiera i robią się takie "bobki".

Co do ubranka moja Inga ma body z długim rękawkiem na to buzeczka cienka do tego rajstopki i spodenki/spódniczka a czasami nic. A na noc zakładam bodziaka plus pajac bez skarpetek.

dada kochana nie wygaduj glupot :cool2:
zadne adhd
to normalne ze macha lapkami, dzieciaczki jeszcze nie do konca potrafia kontrolowac swoje cialo
a pomysl jak sobie gimnastykuje lapki i nozki?
wszystko ok i zadnych odstepstw od normy:blink:

:-):-):-)
normalne to było dla mnie machanie w normalnym tempie. Ale ostatnio chłopak mi się tak rozkręcił z kończynami, ze naprawdę jakby chciał odlecieć. Stąd takie moje drobne zdziwienie. :-):-) Nie jestem z natury mamuśką, która przejmuje się każdą głupotą. To że macha, to normalne. Tylko tempo wydawało mi się nieco za szybkie. Czasem tak się rozbuja, że w końcu zaczyna płakać.

Co do ubierania w domu. W mieszkaniu mam temp ok 22 stopni. Zakładam body z długim rękawem albo kaftanik i śpioszki. Nie wkładam skarpetek. Małemu nie jest raczej zimno: karczek cieplutki, nogi też, tylko rączki czasem zimne.

reklama
Do góry