reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***Pielęgnacja listopadowych Bobasów***

dada kochana nie wygaduj glupot :cool2:
zadne adhd
to normalne ze macha lapkami, dzieciaczki jeszcze nie do konca potrafia kontrolowac swoje cialo
a pomysl jak sobie gimnastykuje lapki i nozki?
wszystko ok i zadnych odstepstw od normy:blink:

u mnie lulanie to kapiel, potem jedzonke, nosimy zeby sie odbila i kladziemy i juz
czasami mala lubi zeby potrzymac ja za raczke albo przytula sie do kocyka

reklama
Czesc Wam:-)

Powiedzcie mi dziewczyny jak ubieracie wasze maluszki w domku tzn ile warstewek maja na sobie zeby nie zmarzly i nie przegrzaly sie???
U mnie w domu jest temperatura utrzymana 21 stopni i zawsze mam dylemat jak maluszka ubrac i zdaza sie ze ubieram go potem sciagam jedna warstwe i tak w kolko a nie chcialabym zeby go przeziebic?????

POZDRAWIAM
KAINA

No to ladnie ja zdrowo przesadzalam raczej generlanie maly moj mial body z dlugim rekawkiem, kaftanik, spioszki z rekawkiem no i potrafilam skarpetki wciagac.
Teraz ma dwa rekawki bluzeczke lub body i spioszki.
A jeszcze potrafialm jak wyciagalam go z lozeczka kocykiem owinac, zdawalo mi sie ze jak ma chlodne raczki to jest mu zimno teraz troche przystopowalam z tym.

POZDRAWIAM
KARINA

Co do oczu to ja przemywam wodą morską lub wodą przegotowaną,nie ropieją mu oczy tak zebym sie martwić powinna,wygląda to tak jak u dorosłego człowieka po wstaniu śpichy w oczach ale nie wiem własnie czy to normalne u takich małych dzieci.

A co do ubrania to mój w domu jest w ubrany w body,na to bluzeczka i spodenki i skarpetki tak ze moze sobie fikać.
Do spania zakładam body i pajaca lub spodenki i koszulkę i bez skarpetek(podłapałam od Pati zeby sie małemu nóżki nie pociły)

A powiedzcie jak często czyscicie uszy dzieciom ?
Bo ja mojemu tak co 2-3 kąpiel i kurcze zbiera mu sie dosć duzo tej woskowiny waszym tez?

Karina zimne rączki nie świadczą o tym ze jest dziecku zimno,pytałam o to lekarza ale nie można pozwolić aby te rączki były non stop zimne,generalnie sprawdza sie stópki i na karku.

dokladnie
zeby zobaczyc czy dziecku zimno czy cieplo wystarczy dotknac karczku
raczki generalnie jeszcze sa chlodne bo maluchy maja jeszcze nie do konca ustawione krazenie
jak mawial moj pediatra- raczki maja byc jak szyba

co do ubrania to moja ma body na ramiaczka albo z krotkim, na to bluzeczka z dlugim, spodenki bawelniane i skarperki
wszystko z cienkiej bawelny

Ja czyszczę uszy małej co dwa dni. Też sporo jej się tej woskoiny zbiera i robią się takie "bobki".

Co do ubranka moja Inga ma body z długim rękawkiem na to buzeczka cienka do tego rajstopki i spodenki/spódniczka a czasami nic. A na noc zakładam bodziaka plus pajac bez skarpetek.

dada kochana nie wygaduj glupot :cool2:
zadne adhd
to normalne ze macha lapkami, dzieciaczki jeszcze nie do konca potrafia kontrolowac swoje cialo
a pomysl jak sobie gimnastykuje lapki i nozki?
wszystko ok i zadnych odstepstw od normy:blink:

:-):-):-)
normalne to było dla mnie machanie w normalnym tempie. Ale ostatnio chłopak mi się tak rozkręcił z kończynami, ze naprawdę jakby chciał odlecieć. Stąd takie moje drobne zdziwienie. :-):-) Nie jestem z natury mamuśką, która przejmuje się każdą głupotą. To że macha, to normalne. Tylko tempo wydawało mi się nieco za szybkie. Czasem tak się rozbuja, że w końcu zaczyna płakać.

Co do ubierania w domu. W mieszkaniu mam temp ok 22 stopni. Zakładam body z długim rękawem albo kaftanik i śpioszki. Nie wkładam skarpetek. Małemu nie jest raczej zimno: karczek cieplutki, nogi też, tylko rączki czasem zimne.

reklama
Do góry