reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

reklama
Właśnie zmierzyłam temperaturę dziecięciowi. mamy 37 i kilka kresek. Adaś leży i sobie mruczy, całe szczęście nie płacze :).

sospettosa czyli to może być zwykłe lekkie przeziębienie, albo nic :-) dzieciaczki czasami wieczorami tak mają. ja już od małej miałam w dzień 36,9 a co wieczór miałam 37,4 i tak było u mnie dzień w dzień... wyrosłam z tego dopiero jak miałam naście lat... Tak więc jeśli nie masz innych obiawów to się nie martw... :-)

Dziewczynki znikłam i nie wiem kiedy się pojawie bo mam sajgon chorobowy w domu
J. ma alergiczne jakieś cholerstwo (nawet laryngolog nie stwierdził co) i przy tym krtań na tle alergicznym załapał (bo na wdechu)
M. dostał mi wysokiej temperatury (w nocy) i biegunki (teraz) i dalej utrzymuje mu się temperatura...
ja też nie czuje się najlepiej bo gardło mnie boli a ogarnąć ich jakoś trzeba...
do tego mam @ ... także znikam i do napisania

Sospetossa-a gdzie mierzyłaś tempke? Ja mierze Antolkowi w pupencji i zawsze micwychodzi 37,3- ale 5 kresek trzeba odjąć....Tak pisze woli przypomnienia jakby co :)
Lece jeśc obiad bo dopiero z pracy wróciłam, zajrze później jak mały pozwoli- póki co śpiutka

ja mierzyłam pod paszką :)
wiem, że w tyłku cieplej o ok 4 kreski :)
Adasiowi w nocy się pogorszyło, na skali było prawie 39, ale paracetamol pomógł i dziś jest już okej :)

Adasiowi w nocy się pogorszyło, na skali było prawie 39, ale paracetamol pomógł i dziś jest już okej :)
Sebcio mial taka temperature przed wybiciem sie zabka. Temp mial przez 1 dzien i nic mu nie towarzyszylo oprocz wiekszego marudzenia, a zab wyszedl kilka dni pozniej.

Powiem Wam dziewczyny ze to wstawanie Sebka juz mi bokiem wychodzi. Nie moge go na minute zostawic samego, bo natychmiast "pedzi" do wszystkiego na czym mzoe sie podciagnac i hop - stoje. Problem jest tylko taki, ze dziec nie rozumie jeszcze ze jak posci to czego sie trzyma, to wyladuje na podlodze i kilka razy juz gleba zaliczyl. A niestety na pupie nie laduje, tylko zazwyczaj na boku, czasami na plecach. Ale nic to, jak zacznie chodzic, to bedzie jeszcze gorzej:p

Dziewczynki znikłam i nie wiem kiedy się pojawie bo mam sajgon chorobowy w domu
J. ma alergiczne jakieś cholerstwo (nawet laryngolog nie stwierdził co) i przy tym krtań na tle alergicznym załapał (bo na wdechu)
M. dostał mi wysokiej temperatury (w nocy) i biegunki (teraz) i dalej utrzymuje mu się temperatura...
ja też nie czuje się najlepiej bo gardło mnie boli a ogarnąć ich jakoś trzeba...
do tego mam @ ... także znikam i do napisania
o ja to niezly Meksyk
trzymaj sie dzielnie!!
my przeszliśmy niedawno zapalenie krtani H potem przeziebienie z masakrycznym kaszlem T a teraz H znów zaczyna coś podkaszliwac, oby nie krtań znowu.....

a to nie na zabki czasem???

reklama
Sebcio mial taka temperature przed wybiciem sie zabka. Temp mial przez 1 dzien i nic mu nie towarzyszylo oprocz wiekszego marudzenia, a zab wyszedl kilka dni pozniej.

Powiem Wam dziewczyny ze to wstawanie Sebka juz mi bokiem wychodzi. Nie moge go na minute zostawic samego, bo natychmiast "pedzi" do wszystkiego na czym mzoe sie podciagnac i hop - stoje. Problem jest tylko taki, ze dziec nie rozumie jeszcze ze jak posci to czego sie trzyma, to wyladuje na podlodze i kilka razy juz gleba zaliczyl. A niestety na pupie nie laduje, tylko zazwyczaj na boku, czasami na plecach. Ale nic to, jak zacznie chodzic, to bedzie jeszcze gorzej:p
u nas tez na czasie wstawanie :)

Do góry